ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα»

Ακόμα ένα Σάββατο στη Γαλλία με κινητοποιήσεις από τα «κίτρινα γιλέκα». Ωστόσο, αυτή τη φορά η συμμετοχή ήταν αρκετά μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες φορές, ελέω και των μέτρων που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, στις κινητοποιήσεις αυτού του Σαββάτου συμμετείχαν στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), 23.800 άνθρωποι, έναντι 33.500 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα. Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε 2.000 διαδηλωτές λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα, έναντι σχεδόν 4.000 το περασμένο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα πάντα με τις αρχές- στην πρώτη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων (που έγινε στις 17 Νοεμβρίου), είχαν συμμετάσχει 282.000 άνθρωποι. Ο αριθμός όσων συμμετείχαν μειώθηκε σε 166.000 άτομα στις 24 Νοεμβρίου, σε 136.000 διαδηλωτές την 1η και 8η Δεκεμβρίου και τελικά σε 66.000 διαδηλωτές την 15η Δεκεμβρίου.

SLIDESHOW Ξανά στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα»

Μάλιστα, αυτό το Σάββατο, άνοιξαν κανονικά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο Παρίσι και τα Ηλύσια Πεδία που αποτελούν το επίκεντρο των διαδηλώσεων. Πάντως, κι αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι εντάσεις, με την αστυνομία να πυροδοτεί δακρυγόνα για να διασκορπιστούν διαδηλωτές που βρίσκονταν στα Ηλύσια Πεδία.

Στο Παρίσι, η αστυνομία προχώρησε σε 109 προσαγωγές. Μεταξύ αυτών ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος.

Παράλληλα, τα «κίτρινα γιλέκα» έστησαν μπλόκα σε διασταυρώσεις δρόμων και κατά μήκος των συνόρων με την Ισπανία, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.