Παζαρεύουν την υγεία των Ευρωπαίων: Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο με AstraZeneca η Γερμανία τώρα λέει ότι είναι αναποτελεσματικό στους άνω των 65

-Χοντραίνει το παζάρι με τα εμβόλια στην Ευρώπη καθώς Γερμανία και Βρετανία κονταροχτυπιούνται με αφορμή την κόντρα ΕΕ-AstraZeneca. Εκτός αν πρόκειται για την τέλεια σύμπτωση. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί πως, εντελώς ξαφνικά, η γερμανική επιτροπή εμβολιασμών αποφάσισε πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αναποτελεσματικό για ηλικίες άνω των 65 ετών και συνιστά τη χορήγηση του μόνο στις ηλικίες 18 έως 64 ετών, επικαλούμενη επιστημονικές μελέτες. Αυτό βέβαια που προκαλεί προβληματισμό είναι οτι οι μελέτες αυτές προϋπήρχαν, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά την κόντρα ΕΕ-Βρετανών.

Σε όλο αυτό το παιχνίδι χαμένα εμφανίζεται για άλλη μια φορά η Ελλάδα αφού, σύμφωνα με το Politco, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ μπορούσε να αγοράσει 3.800.000 εμβόλια της Moderna, τα οποία ήδη καταφθάνουν στην ΕΕ, αποφάσισε να αγοράσει μόλις 1.800.000, δίνοντας 2 εκατομμύρια δόσεις στους Γερμανούς, καθώς προτίμησε να αγοράσει περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο κοστίζει 2 ευρώ η δόση, αλλά όπως φαίνεται μάλλον θα αργήσει πολύ να έρθει, αν ποτέ έρθει.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το παιχνίδι με τα εμβόλια χοντραίνει, με μοναδικούς χαμένους τους ανυποψίαστους Ευρωπαίους πολίτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.