Η Γερμανία βάζει «φρένο» στις ατελείωτες καραντίνες: «Μικρή επίδραση κατά του κορωνοϊού έχουν τα περιοριστικά μέτρα»

Και όλα αλλάζουν μάλλον στην διεθνή κοινότητα, σχετικά με τον κορωνοϊό και την καραντίνα που έχει φέρει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής ψυχολογικά και πλέον και οικονομικά.

Έτσι έναν χρόνο μετά την “εισβολή” του κορωνοϊού οι επιστημονικοί σύμβουλοι της Ανγκελα Μέρκελ εκτιμούν ότι η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη (συνέχιση και αυστηροποίηση του Lockdown, μια μέθοδος προσφιλής και στην ελληνική κυβέρνηση), φαίνεται ότι έχει μικρότερη επίδραση από ό,τι ήλπιζαν.

Να δούμε τώρα τι θα ξεκινήσουν να αναφέρουν σχετικά επί του θέματος  οι εγχώριοι φανατικοί της καραντίνας.

Αυτό αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider» στην αυριανή του έκδοση, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την ακρόαση των εμπειρογνωμόνων πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Όπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Βερολίνου παρουσίασαν στην καγκελάριο Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προσομοιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα υφιστάμενα μέτρα από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι επαρκή για να ξαναπέσουν τα κρούσματα στις αρχές Φεβρουαρίου στο κατώτατο όριο (των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα).

Μάλιστα εδώ αξιζει να σημειωθεί αυτό που έλεγε ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογία και πληθυσμιακής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στις ΗΠΑ, Δρ Γ.Ιωαννίδης για τα lockdown και την “αναχαίτιση” του κορωνοϊού:

«Το lockdown είναι τυφλή λύση και έχεις πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες. Όχι μόνο στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά και στην Υγεία. Έχει πολλές αρνητικές συνέπειες σε όλα τα άλλα νοσήματα, πέρα από τον κορωνοϊό. Το lockdown δεν πετυχαίνει κάτι περισσότερο από όσα μπορούμε να πετύχουμε με άλλα στοχευμένα μέτρα, και πιθανόν χειροτερεύει τα πράγματα» σημείωσε.

«Όταν κάνουμε lockdown, ποτέ δεν είναι πλήρες lockdown. Ένα 50% του πληθυσμού εργάζεται σε απαραίτητες εργασίες, δουλεύει, κινείται, θα γυρίσει σπίτι του και ενδεχομένως να μολύνει και ευάλωτες ομάδες. Όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει» πρόσθεσε.

Τα δεδομένα για τη χρήση μάσκας στα γραφεία

Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία επικαλείται το «Business Insider», οι επιστήμονες αναφέρονται επίσης στα εξεταζόμενα από τους πολιτικούς πιθανά μέτρα με τα οποία ο αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να μειωθεί ακόμη πιο γρήγορα. Υπολόγισαν, λοιπόν, ποια επίδραση θα είχε, για παράδειγμα, η πολυσυζητημένη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο κρατιδίων υποχρεωτική τηλεργασία στη λεγόμενη τιμή R, η οποία περιγράφει πόσα άτομα μολύνει ένα άτομο με κορωνοϊό και πρέπει να είναι μικρότερη από «1».

 

Το συμπέρασμα ήταν ότι η χρήση μάσκας τύπου FFP2 στην εργασία ή σε μεμονωμένα γραφεία δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού. Το ποσοστό στην τιμή R είναι μόλις 0,02. Το ίδιο ισχύει για τη χρήση μάσκας FFP2 κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα σχολεία ή στις τάξεις που τα μαθήματα γίνονται εναλλάξ. Και εδώ, η επιρροή είναι 0,02.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.