Κίνα Νέο κύμα κορονοϊού: Πάνω από 100 κρούσματα ημερησίως

Me Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 107 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμό ελαφρά αυξημένο σε σύγκριση με την προηγουμένη (103), εκ των οποίων 90 οφείλονταν σε μετάδοση.  Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — τους οποίους το υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει στα κρούσματα — μειώθηκε σε 99, από 119 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.750 ασθενείς με COVID-19 (επιπλέον 76 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 85 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 88.911 μολύνσεων.

Νέος γύρος τεστ για τους πολίτες της Κίνας

Λοκντάουν για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ

Επίσης, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε λοκντάουν μια από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της χερσονήσου Κοουλούν, δίνοντας εντολή στους 10.000 κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου όλοι εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό και καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 70 κτίρια στην περιοχή Τζόρνταν στην οποία επιβάλλονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ότι στόχος της είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των κατοίκων της σε διαγνωστικά τεστ εντός περίπου 48 ωρών, ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιστρέψει στις δουλειές του τη Δευτέρα.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν την επιδημία της COVID-19, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν λοκντάουν.  Η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν, ανέφερε: “Ο κίνδυνος μετάδοσης στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλός. Μετά την αποτίμηση της κατάστασης , πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προβούμε σε έναν περιορισμό με στόχο την διεξαγωγή τεστ στην περιορισμένη αυτή περιοχή για να επιτύχουμε τον στόχο για μηδενικά κρούσματα”. “Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφευχθεί η μετάδοση έως ότου πάρουν τα αποτελέσματα των τεστ τους”, πρόσθεσε.

Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν 162 κρούσματα αυτόν τον μήνα και τα ποσοστά του ιού που εντοπίστηκαν σε δείγματα λυμάτων από τα κτίρια ήταν υψηλότερα από αυτά σε άλλες περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.