Η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 41.000 $ – Άρθρο του Νίκου Νικολαΐδη

Πριν από ένα μήνα, το Bitcoin κυμαινόταν γύρω από το εύρος των 18.500 δολαρίων, με πολλούς αναλυτές να συζητούν σχετικά με το αν θα μπορούσε να διατηρήσει την ανοδική του δυναμική και να περάσει το ιστορικό υψηλό των 20.000 $.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε, το BTC παρουσίασε σημαντική αύξηση της τάξης του 41%. Πολλοί πιστεύουν πως ενώ το 2020 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για μια «υγιή διόρθωση» στο εγγύς μέλλον. Υπάρχει όμως και ή άλλη άποψη που λέει πως «Όσο υψηλότερα πηγαίνει το Bitcoin, τόσο περισσότερα χρήματα μπαίνουν στην αγορά και περισσότερα χρήματα μπορούν να ρέουν προς altcoins.»
Τι προκαλεί την άνοδο του BTC;
Μια κίνηση που συχνά παραβλέπεται σχετίζεται με το πρόσφατο ράλι του BTC, καθώς ιστορικά δεδομένα έχουν δείξει ότι περίπου τέσσερις έως έξι μήνες μετά από κάθε κύκλο, η αξία του κορυφαίου ψηφιακού νομίσματος παίρνει μια απότομη ανοδική πορεία.
Ο Μπεν Ζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit, επιβεβαίωσε ότι είναι η «θεσμική εισροή που τροφοδοτεί το Bitcoin», προσθέτοντας : “Βεβαίως, όσοι έχουν νεότερους πελάτες αισθάνονται την ανάγκη να αυξήσουν την έκθεσή τους στο BTC.”
Ο Omar Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της ZB.com, πιστεύει ότι η θεσμική αγορά απλώς χρησίμευσε ως καταλύτης για το Bitcoin και δεν ήταν ο πρωταρχικός μοχλός για την ανοδική της δυναμική. Οι επενδυτές, τόσο από τους παραδοσιακούς όσο και από τους θεσμικούς, στην πραγματικότητα αναζητούν εναλλακτικά ασφαλή καταφύγια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.
Καθώς οι επενδυτές και οι θεσμικοί μαθαίνουν περισσότερα για τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του, το Bitcoin έχει γίνει ένα καλό καταφύγιο . Σε συνδυασμό με την πρόσφατη έξαρση των αρνητικών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, οι επενδυτές χάνουν όλο και περισσότερο την πίστη τους στην παραδοσιακή χρηματοδότηση και την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, καθιστώντας ακόμη πιο δυνατή τη δυναμική του Bitcoin.
Καθώς το Bitcoin προχωρά, ακόμη και ξεπερνώντας το όριο των 41.000 δολαρίων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κύμα έχει επίσης δει μια σειρά από εξέχοντα altcoins να ανεβαίνουν σε νέα ύψη. Από την άποψη αυτή, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, οι Ether ( ETH ), Stellar ( XLM ) και Cardano ( ADA ) παρουσίασαν σημαντικά κέρδη 70%, 128% και 70%, αντίστοιχα.
Αλλά το οικονομικό πεπρωμένο των κορυφαίων 10 altcoins της αγοράς θα συνδέεται πάντα με το Bitcoin; Μέχρι στιγμής, η αξία των ETH και Litecoin ( LTC ) εξακολούθησαν να δείχνουν βαριά συσχέτιση με την BTC κάθε φορά που τα τελευταία παρακολουθούν κάποια σημαντική κίνηση στην αγορά. Ωστόσο, το Ether μπορεί να μπαίνει από μόνο του ως ανεξάρτητο περιουσιακό στοιχείο, παρόλο που δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το ATH του 2018 των 1.448 $.
Ο Thor Chan, Διευθύνων Σύμβουλος της AAX, έκρινε ότι παρόλο που ο όρος «alt season» χρησιμοποιείται συχνά κάθε φορά που το Ether ή κάποια άλλα altcoins αρχίζουν να αυξάνονται, η σημασία του έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Επισήμανε την αγορά του 2017 όταν όλα είχαν να κάνουν με μια έκρηξη στην καινοτομία γύρω από τις αρχικές προσφορές νομισμάτων και για τους ανθρώπους «να γίνουν πλούσιοι το συντομότερο δυνατό» Από τότε, πιστεύει ότι η αγορά έχει εξελιχθεί πολύ: «Τώρα, η αύξηση των altcoins αφορά περισσότερο τη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου, τη διαχείριση κινδύνων και την εξισορρόπηση καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν τα κέρδη τους από το Bitcoin».
Αξίζει να αναγνωριστεί ότι τα περισσότερα altcoin, εκτός από μερικά όπως το ETH, εξακολουθούν να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό εκτός των ραντάρ θεσμικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, με το Bitcoin να προωθείται όπως έχει γίνει, πολλοί επενδυτές μεσαίας έως μεγάλης κλίμακας μπορεί να βλέπουν το ETH και άλλα εξέχοντα κρυπτονομίσματα ως πιθανούς υποψήφιους για το επόμενο ανοδικό κύμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.