Επιμένει ο Τραμπ: Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος υποστηρικτών του στην Ουάσινγκτον τόνισε ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι “εκατοντάδες χιλιάδες” άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. “Θα σταματήσουμε την κλοπή”, δήλωσε επιμένοντας ότι εκλάπησαν οι εκλογές.

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, είπε, πέρα από την πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής νοθείας, θεωρία που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή και ενώ αναμένεται το κρίσιμο αποτέλεσμα στην Τζόρτζια για τη Γερουσία.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”. “Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του. Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο. Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε απευθύνει προσκλητήριο στους υποστηρικτές του να έρθουν στην Ουάσινγκτον για την προγραμματισμένη συγκέντρωση την ίδια μέρα που το Κογκρέσο αναμένεται να επικυρώσει την προεδρική εκλογή του Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς αποδείξεις και ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να έρθουν στη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα αυτήν την ημέρα που θα είναι “τρελή”, είχε πει. Στην ομιλία του επανέλαβε τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, σημειώνοντας ότι κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μπάιντεν έλαβε τόσα εκατομμύρια ψήφους, συνεχίζοντας να δυναμιτίζει το ήδη εκρηκτικό κλίμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.