Το Ισλαμικό Κράτος ανέκαμψε στην κεντρική Συρία κι αποτελεί ξανά απειλή

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) «αποχαιρέτησε» το 2020 με μία πολύνεκρη ενέδρα που έστησε σε λεωφορείο στην έρημο της Συρίας, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 Σύρους στρατιώτες και οκτώ πολίτες.

Το 2020 ήταν το έτος που το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επανεμφανίστηκε, επέστρεψε, ανέκαμψε, σε πολλά σημεία της κεντρικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής ανατολικά της επαρχίας Χάμα που ανακαταλήφθηκε από τον συριακό στρατό και την εθνοφρουρά το 2017.

Ακόμα, το 2020 απέδειξε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι ακόμα ικανό να καταλαμβάνει εδάφη της Συρίας.

Προσοχή: Τα παραπάνω συμβαίνουν δυτικά του Ευφράτη, όπου οι περιοχές ελέγχονται από το καθεστώς Άσαντ με τη βοήθεια Ρωσίας και Ιράν.

Η Δαμασκός για να αντιμετωπίσει την αιφνιδιαστική προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα ανατολικά της επαρχίας Χάμα ανέπτυξε σε αυτή ισχυρές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις όπως η Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ (Λίουα αλ Κουντς), η οποία συγκροτήθηκε ως παραστρατιωτική μονάδα από Παλαιστίνιους της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε επίσης πολλές επιθέσεις στην περιοχή Αλ Ρεσάφα της επαρχίας Ράκα και στην Αλ Σαάρ της επαρχίας της Χομς, στην οποία υπάρχουν και αρκετές πετρελαιοπηγές.

Στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους «απάντησε» και η Ρωσία με πολλά αεροπορικά πλήγματα και επιδρομές.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν θα είναι σε θέση να αναβάλει μια ευρεία επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για πολύ ακόμα, καθώς η τρομοκρατική δομή αποδείχθηκε μεγάλη απειλή στην ανατολική και κεντρική Συρία το 2020.

Η εξάρθρωση του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι εύκολη, οι τζιχαντιστές βρίσκουν καταφύγιο σε μικρά χωριά της ερήμου και σε σπηλιές στην έρημο.

Βεβαίως αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί από το 2017 και επί τρία χρόνια ο συριακός στρατός δεν μπαίνει στη συριακή έρημο (Μπαντίγια αλ Σαμ) να τους εξοντώσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.