2020: The Year in Trees

Fátima

Fátima is Ecosia’s Video Editorial Lead. She thinks in many Sprachen.

Ζούμε σε αβέβαιους καιρούς. Ο προγραμματισμός μπροστά μπορεί να φανεί μάταιος. Καθώς η κλιματική κρίση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, είμαστε ανήσυχοι επειδή δεν αισθανόμαστε πλέον τον έλεγχο του μέλλοντός μας.

Οι ψυχολόγοι έχουν επινοήσει έναν όρο για αυτήν την πολύ πραγματική ανησυχία που σχετίζεται με την περιβαλλοντική κρίση: το άγχος του κλίματος.

Όταν η πανδημία έπληξε στις αρχές του 2020, αυτά τα συναισθήματα εντάθηκαν.

Παρά τις δεκαετίες των προειδοποιήσεων των επιστημόνων ότι ένα καταρρέον περιβάλλον θα κάνανε μια μέρα τη ζωή καθώς την ξέρουμε ανάποδα, όλοι μας έκπληκτοι.

H Heck, ακόμη και εδώ στην Ecosia, σε ένα ξέσπασμα αισιοδοξίας μετά το 2019 είχε χαρακτηριστεί από ένα κύμα ακτιβισμού του κλίματος, ζητήσαμε το 2020 να είναι το έτος του δάσους. Και παρά τον πόνο που πέρασε ο κόσμος, οι Ecosians το μετέτρεψαν σε έτος του δάσους.

Παρόλα αυτά, σε μια πανδημία, φτάσαμε  στο 100 εκατομμύρια φυτεμένων δέντρων σύμφωνα με το πρόγραμμα, βοηθώντας περαιτέρω στην αποκατάσταση του αρχαίου τροπικού δάσους στην Αυστραλία ή στους δασικούς διαδρόμους στη Μαδαγασκάρη και τη Βραζιλία.

Ναι, το 2020 έπληξε επίσης την Ecosia οικονομικά, γι ‘αυτό έχουμε επιβραδύνει προσωρινά τον μετρητή δέντρων μας έως ότου ανακάμψουμε πλήρως. Αλλά φέτος μας βοηθήσατε επίσης να χρηματοδοτήσουμε συνολικά 37 εκατομμύρια δέντρα. Χάρη στη συνεχιζόμενη υποστήριξή σας, το 2020 αυξήσαμε την ομάδα μας δενδροφυτεύσεων σε πέντε άτομα και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με επτά επιπλέον έργα φύτευσης σε όλο τον κόσμο.

Τα δάση χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν, η φύση αναγεννάτε με τον δικό της ρυθμό. Σε ένα χρόνο όπως το 2020, όπου όλα φαίνεται να διαλύονται γρήγορα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μην χάνουμε την εστίαση στον μακροπρόθεσμο στόχο μας για έναν πράσινο, κοινωνικά δίκαιο κόσμο.

Η εμφάνιση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι σημαντική και το έχετε κάνει πολλές φορές στο Ecosia. Αλλά η εμφάνιση με συνέπεια είναι αυτό που κάνει την πραγματική διαφορά. Γι ‘αυτό, αν και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το 2021, γνωρίζουμε ότι ό, τι κι αν είναι αυτό, θα κάνετε ό, τι κάνετε πάντα: θα εμφανιστείτε.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.