Το εμβόλιο στις χώρες της ΕΕ -Ποιοι παρέλαβαν τις πρώτες παρτίδες -Δείτε εικόνες

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι παραγγελίες του οποίου έγιναν κεντρικά από τις Βρυξέλλες, θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ’ αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Στην Ελλάδα έφτασαν ήδη τα πρώτα εμβόλια και θα διανεμηθούν από την Κυριακή σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech. Ηδη την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διανομή παρτίδων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Την ίδια ημέρα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι η αρμόδια αρχή Υγείας (HAS) της χώρας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στην επικείμενη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού. Η Γαλλία παρέλαβε σήμερα τις πρώτες δόσεις της και τις αποθήκευσε σε τοποθεσία σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με το δίκτυο Europe 1.

Σε Νορβηγία και Δανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 παραδόθηκαν επίσης στη Νορβηγία και τη Δανία. Εικόνες από τα οχήματα παράδοσης των εμβολίων βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο NRK, οι πρώτες δόσεις θα διανεμηθούν στις επτά πιο πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Όσλο.
Και στη Σουηδία έφτασε το φορτηγό ψυγείο με τις πρώτες δόσεις. Πηγή The Local Sweden

Σε 72 νοσοκομεία της Πολωνίας το εμβόλιο

Στην Πολωνία, τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNTech θα διανεμηθούν σε 72 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ο Μιχάλ Κουτσμιερόβσκι, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας Αποθεμάτων Πρώτων Υλών.
Ελαβε το εμβόλιο η Εσθονία

Η Εσθονία ήταν επίσης από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έλαβαν το εμβόλιο σήμερα το πρωί. Η πρώτη παρτίδα που παραδόθηκε στο Ταλίν περιλαμβάνει 9.750 δόσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Postimees.
Iδιο σκηνικό και στην Εσθονία -Έφτασαν με φορτηγό ψυγείο οι 10.000 δόσεις

Εφτασαν τα εμβόλια και στη Γαλλία

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech στάλθηκαν σήμερα λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο κεντρικό φαρμακείο των Νοσοκομείων του Παρισιού (Hôpitaux de Paris), σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Ο εμβολιασμός ξεκινά αύριο στη Γαλλία, όπου πάνω από 62.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε δύο μονάδες για ηλικιωμένους, στο Σεβράν (βόρεια του Παρισιού) και στη Ντιζόν (ανατολικά).

Περίπου 19.500 δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με το δίκτυο πανεπιστημιακών νοσοκομείων Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), μεταφέρθηκαν με φορτηγό-ψυγείο από το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου. «Είναι ιστορική στιγμή, πρόκειται για τις πρώτες δόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νοσοκομειακών φαρμακείων του δικτύου Φρανκ Ουέ.

Αρχίζουν την Κυριακή οι εμβολιασμοί στην Ιταλία

Η Ιταλία, η 5η χώρα στην παγκόσμια κατάταξη με τους περισσότερους νεκρούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έλαβε χθες το βράδυ (όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα), με φορτηγό ψυγείο, τις πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech. Τα εμβόλια έφθασαν στη Ρώμη μετά από ταξίδι άνω των 10 ωρών, με υψηλά μέτρα ασφαλείας ενώ τα κανάλια έκαναν ζωντανές συνδέσεις για το γεγονός. Η πρώτη που θα εμβολιαστεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου είναι μια 29χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών.

Από τους οίκους ευγηρίας αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Γερμανία

Οι υπερήλικες στους οίκους ευγηρίας θα είναι και η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα που θα εμβολιαστεί την Κυριακή. Τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την επικράτεια είναι μεν έτοιμα, αλλά θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε στην DW εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής στη Βόννη, υπηρεσία που συνέβαλε στο στήσιμο των εμβολιαστικών κέντρων. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα γίνεται εμβολιασμός στα γηροκομεία από κινητές μονάδες. Τα εμβόλια μεταφέρονται, όπως είπε, σε κοινά ψυγεία και δεν χρειάζονται για τη ολιγόωρη μεταφορά θερμοκρασιακές συνθήκες των -70 βαθμών Κελσίου.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμη κι όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Η επιδημιολογική εικόνα στη Γερμανία παραμένει και τις ημέρες των εορτών εξαιρετικά τεταμένη. Πάνω από 800 νεκροί και 32.195 κρούσματα σε 24 ώρες ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Ουγγαρία: Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού

Ο εμβολισμός του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech άρχισε σήμερα στην Ουγγαρία, όπως δήλωσε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η Ουγγαρία έλαβε σήμερα το πρωί, το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του κορωνοϊού, το οποίο επαρκεί για τον εμβολιασμό 4.875 ανθρώπων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Δύο κουτιά με δόσεις εμβολίων έφτασαν στην Ουγγαρία

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι το πρώτο που έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές δυτικών χωρών.
Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, το Μεξικό, τη Χιλή και αρκετές άλλες χώρες, ξεκινούν αύριο εκστρατείες εμβολιασμού στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, όπου οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την 21η Δεκεμβρίου το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Κάθε χώρα ορίζει ποιοι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ενώ χειρίζεται την οργάνωση της μεταφοράς και της αποθήκευσης των εμβολίων που προμηθεύεται.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κλείσει συμφωνίες για επτά εμβόλια κατά της Covid-19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο έτσι μπορεί να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.