«Ξεσπά» ο Ν.Τραμπ για τα χαμηλά επιδόματα λόγω πανδημίας: «Δίνετε τα λεφτά σε συλλόγους όχι στους πολίτες»

Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί βλέπουν να λήγουν τα επιδόματα ανεργίας που λάμβαναν οι Δημοκρατικοί ζητούν αντί να δίνονται μεγαλύτερα επιδόματα (λόγω κορωνοϊού) στις οικογένειες να έρχεται νομοσχέδιο το οποίο δίνει μόλις 600 δολάρια για τις οικογένειες ενώ την ίδια στιγμή δίνουν δεκάδες δισεκατομμύρια σε… πολιτιστικούς συλλόγους και ξένες χώρες!.

Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να εγκρίνει το πακέτο ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων(δεν έχει πρόβλημα με το ύψος του προγράμματος αλλά με το πως γίνεται η διανομή) που αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και τις κρατικές δαπάνες, διαμαρτυρόμενος ότι δεν αρκεί για να βοηθήσει τους απλούς ανθρώπους.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ζήτημα και είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με το εν λόγω νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τη χορήγηση οικονομικής στήριξης ύψους 892 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας – συμπεριλαμβανομένης της παράτασης των ειδικών επιδομάτων ανεργίας, που έληγαν την 26η Δεκεμβρίου – καθώς και 1,4 τρισεκ. δολάρια για τις τακτικές δαπάνες της κυβέρνησης.

Χωρίς την υπογραφή του Τραμπ, περίπου 14 εκατ. άνθρωποι μπορεί να χάσουν επιπλέον επιδόματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Από την Τρίτη, θα αρχίσει η μερική αναστολή λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών (ή shutdown) εκτός κι αν το Κογκρέσο καταφέρει να συμφωνήσει έως τότε σε ένα νομοσχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης της κυβέρνησης.

Ο Τραμπ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο προσφέρει υπερβολικά πολλά χρήματα για ειδικούς σκοπούς, τη χρηματοδότηση πολιτιστικών φορέων ή τη βοήθεια προς ξένες χώρες, ενώ τα επιδόματα των 600 δολαρίων που προβλέπονται ως στήριξη στους Αμερικανούς είναι πολύ μικρά. Ο Τραμπ ζήτησε το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 2.000 δολάρια κατ’ άτομο.

«Γιατί δεν θέλουν οι πολιτικοί να δώσουν στον κόσμο 2.000 δολάρια, αντί μόλις 600 δολάρια;(…) Δώστε τα λεφτά στον λαό μας!», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter την ημέρα των Χριστουγέννων, την οποία πέρασε κυρίως παίζοντας γκολφ στο θέρετρό του Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς (Φλόριντα).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.