Κορονοϊός: “Πράσινη” η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC

Κορονοϊός: “Πράσινη” η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC

Κάτω από το 4% διαμορφώνεται ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και στον επίσημο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), αφήνοντας μια μικρή “χαραμάδα” αισιοδοξίας.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή με θετικότητα μεγαλύτερη του 4%.

Στην Ελλάδα την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 873 νέα κρούσματα κορoνοϊού, με τους επιστήμονες να στρέφουν την προσοχή τους στην Αττική, όπου οι αριθμοί παραμένουν ακόμη σε ανησυχητικά επίπεδα.

Κορονοϊός: “Πράσινη” η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC

Ενδεικτικά, στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: 24 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 46 κρούσματα στην ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών 37 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 72 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 44 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών 44 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 111 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Οι διασωληνωμένοι την Πέμπτη μειώθηκαν στους 476 αν και στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 506 ασθενείς με λοίμωξη covid- 19.

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη, όπου αποφασίστηκε και η παράταση του αυστηρού lockdown, ενώ και οι Θεσπιές του Δήμου Αλιάρτου επίσης “πέρασαν” σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.