Σουηδία: Νέα περιοριστικά μέτρα και σύσταση για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Σουηδία: Νέα περιοριστικά μέτρα και σύσταση για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα επέβαλε η Σουηδία, αν και ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν επεσήμανε ότι κάποια από αυτά είναι απλώς συστάσεις καθώς οι άνθρωποι δεν θα ανεχτούν αυστηρότερους περιορισμούς.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη, Αυστρία, Ελβετία, που μαζί με τη Σουηδία έχουν μία πιο ελαφρά προσέγγιση όσον αφορά στον COVID-19, ανακοίνωσαν περιορισμούς στη δημόσια ζωή.

Η σουηδική κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής έχει αφήσει τα περισσότερα σχολεία, επιχειρήσεις και εστιατόρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε το κλείσιμο μη απαραίτητων δημόσιων χώρων εργασίας, όπως γυμναστήρια, πισίνες και βιβλιοθήκες.

Σουηδία: Νέα περιοριστικά μέτρα και σύσταση για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε πως συστήνεται πλέον η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

“Βλέπουμε τώρα ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα επειδή βλέπουμε πως η εξάπλωση της λοίμωξης είναι τόσο σοβαρή και έχουμε μία πιεστική κατάσταση ακόμη στο σύστημα υγείας” τόνισε ο Λέβεν.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις έως οκτώ άτομα αλλά δεν υπάρχουν πρόστιμα για την παράβαση των εντολών.

Ο Λέβεν απέφυγε να επιβάλει ένα “πολύ σοβαρό lockdown” καθώς μακροπρόθεσμα δεν θα είχε αποτέλεσμα επειδή οι άνθρωποι δεν θα ανέχονταν κάτι τέτοιο” όπως σημείωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.