Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik-V έναντι 7 δισ. δολ.!

Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik-V έναντι 7 δισ. δολ.!

Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ίσως εγκριθούν και άλλα (Pfizer/BioNTech και της ινδικής εταιρείας Bharat Biotech) που έχουν, έχουν υποβάλει αιτήσεις για επείγουσα χρήση εμβολίου. αλλά όχι ακόμα.

Η Ινδία θα αγοράσει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V το επόμενο έτος, αριθμός τριπλάσιος από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά σε μία κολοσσιαία συμφωνία περί τα 7 δισ. δολ., καθώς, οι κλινικές δοκιμές απέδειξαν ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 91% και το κυριότερο είναι ασφαλές έναντι της τεχνολογίας του mRNA που χρησιμοποιεί η Pfizer, η οποία δεν έλαβε άδεια στην Ινδία, τουλάχιστον ακόμα.

H Ρωσία ήδη δοκιμάζει τα πρώτα δείγματα του εμβολίου Sputnik-V που έχει παραχθεί στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της στο Νέο Δελχί με ανάρτησή της στο Twitter, αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, που θεωρείται ο «τσάρος» του ρωσικού εμβολίου, καθώς το RDIF χρηματοδοτεί την ανάπτυξή του και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 1,2 δισ. δόσεων στον πλανήτη κάτι που το αναδεικνύει το πιο επιτυχημένο σε αποδοχή κρατών!

Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik-V έναντι 7 δισ. δολ.!

 

Επίσης η Κίνα, παρά το ότι έχει το δικό της εμβόλιο παρήγγειλε το ρωσικό, όπως και άλλες 70 χώρες!

«Η Ινδία θα παραγάγει περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις ή περισσότερες του εμβολίου για εμάς τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Η Ινδία, που είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, και η φαρμακοβιομηχανία της έδειξαν ότι είναι σε θέση να αποδεσμεύουν παραγωγικές ικανότητες και να επιταχύνουν επενδύσεις, πριν ακόμη εκδηλωθεί παγκοσμίως η βιασύνη για το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.

H φαρμακευτική εταιρεία Hetero Biopharma της Ινδίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει υπογράψει συμφωνία με το RDIF για την παραγωγή περισσοτέρων των 100.000.000 δόσεων του εμβολίου Sputnik V, η αποτελεσματικότητα του οποίου όπως έχει διαπιστωθεί, με βάση τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, υπερβαίνει το 91%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.