Bloomberg: Πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Bloomberg: Πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Το Bloomberg έφτιαξε μια εφαρμογή με την οποία μετράει πόσοι άνθρωποι εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα και τους υπολογισμούς, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε 4 χώρες. Και είναι μόνο η αρχή.

Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα με τους εργαζόμενους στην υγεία σε 24 Πολιτείες να έχουν ήδη πάρει τις πρώτες 49.567 δόσεις. Αυτοί οι αριθμοί θα ανέβουν κατά πολύ τις επόμενες ημέρες αφού ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και σε άλλες Πολιτείες. Είναι η αρχή στην χορήγηση των πρώτων 5,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer και BioNTech.

Μια παγκόσμια επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι σε εξέλιξη με ολόκληρο τον κόσμο να «ακουμπάει» πάνω στο εμβόλιο που θα επαναφέρει τον πλανήτη στην κανονικότητα που έχει ξεχάσει εδώ και πολλούς μήνες.

Οι μισές από αυτές τις δόσεις διανεμήθηκαν αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι άλλες μισές είναι αποθηκευμένες και σε τρεις εβδομάδες από τώρα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στις χώρες που ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech. Την Δευτέρα έρχεται η σειρά της ΕΕ να το εγκρίνει. Σήμερα εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna από τις ΗΠΑ. Και τα δυο αυτά εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 95%.

Επίσης, η Κίνα και η Ρωσία ενέκριναν τα δικά τους εμβόλια από το καλοκαίρι. Από τότε έχουν εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Bloomberg: Πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

 

Το Bloomberg παρακολουθεί την εξέλιξη 9 από τα πιο υποσχόμενα εμβόλια που είναι αυτή την ώρα σε κλινικές δοκιμές. Ήδη πέντε έχουν εγκριθεί σε περιορισμένες ποσότητες σε τουλάχιστον έξι χώρες. Δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά.

Πάντως, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι τα μόνα που ταξιδεύουν με τόση ταχύτητα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ταχύτητα έχει επιτευχθεί με την βοήθεια των πλούσιων χωρών όπως οι ΗΠΑ.

Το ίδιο και ο Καναδάς που έχει συμβόλαια με τουλάχιστον 7 φαρμακευτικές εταιρείες και δυνατότητα να εμβολιάσει 190 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έχει πληθυσμό 38 εκατομμυρίων. Ο Καναδάς έχει δεσμευθεί να παρέχει εμβόλια σε χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους.

πηγή: Bloomberg.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.