Πολιτική κρίση στη Κύπρος: Η Βουλή καταψήφισε τον προϋπολογισμό

Πολιτική κρίση στη Κύπρος: Η Βουλή καταψήφισε τον προϋπολογισμό

Η Ολομέλεια της Βουλής με πλειοψηφία καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

Υπέρ ψήφισαν 24 συνολικά Βουλευτές. Οι 18 Βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι δύο της Αλληλεγγύης, δύο παρόντες Βουλευτές Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων και οι δύο Βουλευτές του ΕΛΑΜ.

Εναντίον ψήφισαν συνολικά 29 Βουλευτές. Οι 16 Βουλευτές του ΑΚΕΛ, έξι παρόντες Βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις Βουλευτές της ΕΔΕΚ, οι δύο Βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών και η Βουλευτής των «Ανεξάρτητων» Άννα Θεολόγου.

Επίσης η Βουλή ενέκρινε με απόφασή της τη διενέργεια δαπάνης από τον Λογαριασμό του Πάγιου Ταμείο της Δημοκρατίας για τη χρήση τον μήνα Ιανουάριο, το λεγόμενο δωδεκατημόριο.

Πριν από την καταψήφιση του προϋπολογισμού το σώμα ενέκρινε σειρά τροπολογιών επί του κειμένου του προϋπολογισμού, με ψήφους από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ ο οποίος απείχε από τη διαδικασία ψήφισης τροπολογιών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ζητήσει πριν από την έναρξη της συζήτησης των τροπολογιών να τοποθετηθούν τα κόμματα ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών ως προς την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, ώστε να μην γίνεται άσκοπα μια συζήτηση για έναν προϋπολογισμό που επρόκειτο να καταψηφιστεί.

Πολιτική κρίση στη Κύπρος: Η Βουλή καταψήφισε τον προϋπολογισμό

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε το κόμμα δεν θα συμμετείχε στη διαδικασία, όπως και έγινε.

Η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στη συνέχεια με νομοθετική εργασία.

Τον Ιανουάριο νέα κατάθεση προϋπολογισμού από Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση προτίθεται εντός Ιανουαρίου να καταθέσει εκ νέου στη Βουλή προϋπολογισμό για το 2021 μετά την καταψήφισή του από την Βουλή, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε δηλώσεις του στη Βουλή, εκφράζοντας την ελπίδα να ψηφιστεί και να επανέλθει η ομαλότητα.

Προηγουμένως η Βουλή ενέκρινε με απόφασή της τη διενέργεια δαπάνης από τον Λογαριασμό του Πάγιου Ταμείο της Δημοκρατίας για τη χρήση τον μήνα Ιανουάριο, το λεγόμενο δωδεκατημόριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, με αυτό τον τρόπο θα γίνουν δαπάνες με βάση τις περσινές δαπάνες, αλλά θα είναι μειωμένες σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2021.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.