Διαιρεμένη η Ευρωπαϊκή ένωση πριν από την νομοτελειακή διάλυση της

Διαιρεμένη η Ευρωπαϊκή ένωση πριν από την νομοτελειακή διάλυση της

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ως γνωστόν είχε αναβληθεί για 1-2 Οκτωβρίου 2020, τάχατες επειδή ασθένησε λόγω κορωνοϊού ένας συνεργάτης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Αυτή η εβδομαδιαία αναβολή ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στην φιλότουρκη Άγκελα Μέρκελ να προωθήσει την πονηρή θέση – πρότασή της περί της αποστρατικοποίησης των νησιών μας – κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου – με την ταυτόχρονη αποχώρηση από τη Σμύρνη της “Στρατιάς του Αιγαίου” που διατηρούν εκεί οι Τούρκοι από το 1975!

Αυτή δηλαδή, η Γερμανία μας προτείνει, ο θύτης να γίνει ένα με το θύμα!

Η Γερμανία, που πρωτοστατεί στην ανοχή της επιθετικότητας και των παράφρονων απαιτήσεων του Ρ. Τ. Ερντογάν στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ν.Α. Μεσόγειο!

Η Γερμανία, η οποία από τα ευρωπαϊκά ταμεία χρηματοδοτεί την Τουρκία για να μας στέλνει λεφούσια παράνομους μετανάστες στα νησιά μας, κατά παράβαση της Συμφωνίας που συνήψε για το “μεταναστευτικό” με την Ασιατική γείτονα χώρα το 2016!

Η Γερμανία, η οποία πιέζει κράτη – μέλη της ΕΕ να μην ενεργοποιήσουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ναρκοθετώντας τη συνοχή της ΕΕ, όταν δυο κράτη – μέλη της ΕΕ (Ελλάς – Κύπρος) απειλούνται ευθέως με πόλεμο!

Η Γερμανία, η οποία προς χάριν της Τουρκίας δημιουργεί ρωγμές στο οικοδόμημα της ΕΕ, που ενδεχομένως, αύριο – μεθαύριο δεν θα είναι επουλώσιμες!

Αυτή η Γερμανία με την Καγκελάριό της Άγκελα Μέρκελ, αφαιρώντας τελείως την ευρωπαϊκή μάσκα και φορώντας ισλαμική μπούργκα, προσερχόμενη την 1η Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εντελώς ξεδιάντροπα αποκάλυψε ότι δεν ήταν υπέρ των οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, αφού πίστευε ότι “είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και εξαρτόμαστε (ΕΕ και Τουρκία) ο ένας από τον άλλο”

Σε μια προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα υπέρ της Τουρκίας με τον άμεσο επηρεασμό χωρών της ΕΕ που είχαν ταχτεί απερίφραστα, όπως πχ η Γαλλία υπέρ της επιβολής των οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία!

Συντάσσοντας στην συνέχεια – σύμφωνα με την ενημέρωση κατάπτυστο προσχέδιο της Συνόδου, που επέφερε την συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη, Εμανουέλ Μακρόν και Άγκελα Μέρκελ και που μετέτρεψε, εν τω συνόλω σχεδόν, αυτό το κατάπτυστο προσχέδιο!

Εχθροί της Ελλάδος, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία…

Ωστόσο, την αμέσως επομένη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις 1-2 Οκτωβρίου 2020, η Τουρκία, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε από την χάρη που της παραχώρησε φιλεύσπλαχνα η ΕΕ, όσον αφορά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, αλλά αντίθετα συνέχισε τη διεξαγωγή ερευνών στο Αιγαίο Πέλαγος, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ανακοινώνοντας νέες Navtex, συνεχίζοντας να προκαλεί και να γράφει την ΕΕ στα παλαιότερα υποδήματά της!

Έτσι παρότι η Τουρκία δεν συνετίζεται, εν τούτοις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου, η Γερμανία με τα Βόρεια φερέφωνά της, αλλά και με την Ισπανία και με την Ιταλία στο πλευρό της, όλες χώρες που κατά το παρελθόν ασπάζονταν τον φασισμό και προσπαθούσαν να τον επιβάλλουν διά των όπλων στην Ευρώπη, επιμένουν στην πολιτική του κατευνασμού, για να μην θίξουν τον ταραχοποιό Τούρκο, εν ονόματι των μεγάλων οικονομικών συναλλαγών που έχουν με την Τουρκία!

Αλλά δυστυχώς, αυτές οι χώρες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μη επιβάλλοντας οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για την συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας κατά δυο κρατών – μελών της ΕΕ, οδηγούν την Ευρωπαϊκή Συμμαχία στην νομοτελειακή της διάλυση!

Αναθέτοντας τελευταία στον Ισπανό σοσιαλιστή (;;;) Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνεννόηση με την Πρόεδρο της Κομισιόν Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντε Λάινεν, να θέσουν βραχυπρόθεσμα στο τραπέζι, πως για να καμφθεί η επιθετικότητα του Τούρκου Σουλτάνου στην Ν.Α. Μεσόγειο, θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει κάποια δωράκια στον Ρ. Τ. Ερντογάν στη Δυτική Θράκη!

Παίζοντας έτσι ένα άθλιο παιχνίδι κατά της Ελλάδος, αλλά και κατά της συνοχής και της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Θα αντιδράσει τελικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Το ζήτημα ωστόσο είναι, τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση μπροστά σε αυτήν την ανθελληνική στάση αυτών των κρατών;

Θα αποδεχτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτόν τον διεθνή εξευτελισμό από τις Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία; Θα αποδεχτεί την μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία χωρίς αντίδραση;

Όταν άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Βουλγαρία, όταν θίγονται τα εθνικά τους συμφέροντα από πλαίσιο μη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης χρησιμοποιούν το βέτο για να προστατευθούν;

Πόσο μάλλον η Ελλάδα, που δέχεται καθημερινά το γκριζάρισμα του Αιγαίου, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να θρηνήσει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Αυτή εν τέλει είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της ΕΟΚ;

Διαιρεμένη η Ευρωπαϊκή ένωση πριν από την νομοτελειακή διάλυση της

 

Στρουθοκαμηλίζουν στο πρόβλημα Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία…

Στο σημείο αυτό αξίζει πιστεύω να αναφερθώ, σε προ μηνών αναφορά του Bloomberg με έδρα το Μανχάταν των ΗΠΑ, όπου ανέφερε ότι η Γερμανία είναι δέσμια με τις οικονομικές δεσμεύσεις της προς την Τουρκία, και πως ανησυχεί πολύ, ότι η Τουρκία, θα υπονόμευε την συμφωνία στο “μεταναστευτικό” και θα της έστελνε καραβάνια παράνομων μεταναστών, εάν υλοποιούσε οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία.

Η κυριότερη δε επισήμανση του Bloomberg ήταν ότι, από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούσε να προστατέψει μέλη της (Ελλάδα και Κύπρο) από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ποιος ο λόγος ύπαρξής της;

Από τη στιγμή, όπως επισημαίνεται ιδιαίτερα, κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν εδαφικές διεκδικήσεις από μια τρίτη γειτονική χώρα;

Και συνέχιζε το Bloomberg, ότι αυτή η τακτική θα δημιουργούσε – εάν συνεχιζόταν – ένα κακό προηγούμενο διαίρεσης της ΕΕ, που ισχυρότερες χώρες της Τουρκίας (Κίνα, Ρωσία) θα το εκμεταλλεύονταν σε βάθος χρόνου!

Πράγματι – και το έχω επισημάνει πολλές φορές – η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, το οποίο κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή!

Γι΄ αυτό ο ρόλος και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας και προσωπικά του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν, θεωρώ πως πάντα είναι φιλικές προς την Ελλάδα!

Έτσι οι στιγμές είναι ιστορικές και θα φανεί σύντομα αν η ΕΕ θα συνεχίζει να πορεύεται με την ίδια σύνθεση, ή θα διαλυθεί τελείως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Διαλύει την Ευρωπαϊκή Ένωση η μετατροπή της σε γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση…

Επίσης στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμη νομίζω η αναφορά μου σε απόσπασμα από άρθρο του σ. καθηγητού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά:

Διαιρεμένη η Ευρωπαϊκή ένωση πριν από την νομοτελειακή διάλυση της

«Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, η αδυναμία της επίλυσης της οικονομικής κρίσης, η μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανικανότητα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης (βραδυφλεγής βόμβα της Ευρώπης), η προβολή της πολυπολιτισμικότητας, η γήρανση του πληθυσμού, η νωχελική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η υιοθέτηση της λύσης της αντικατάστασης του πληθυσμού μέσω της μη νόμιμης μετανάστευσης (αρκετοί χαρακτηρίζουν την διαδικασία αυτή ως “ευρωαραβία” ή “ευρωπιστάν”), η έλλειψη ουσιαστικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών – κρατών της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπίζει η ΕΕ με αποτελεσματική τρόπο τις προκλήσεις, η αποτυχία του μέτρου καθιέρωσης της ενιαίας ευρωπαϊκής ταυτότητας, η έλλειψη επαφής της ΕΕ με τις κοινωνίες που υποτίθεται ότι υπηρετεί, η αδυναμία ενιαίας αμυντικής στρατηγικής, καθώς και η έλλειψη ευρωπαϊκού κοινωνικού κεφαλαίου μεταξύ των κρατών – μελών, έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη ισχυρών αποδιοργανωτικών τάσεων εντός των χωρών της ΕΕ.

Ο κατάλογος των αποδιοργανωτικών τάσεων είναι μακρύς. Σε αυτόν έρχεται να προστεθεί και ο θρίαμβος του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας στο BREXIT!

Μόνο η Γαλλία μπορεί να σώσει την ΕΕ…

Έτσι κατά την άποψή μου, ο μόνος που μπορεί να σώσει την ΕΕ είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν! Εκτοπίζοντας την Γερμανία από ηγέτιδα δύναμη της Συμμαχίας και αναλαμβάνοντας εκείνος, με όλα τα σώφρονα κράτη – μέλη στο πλευρό του την ηγεσία της!

Από τη στιγμή που είναι ένα από τα πέντε μόνιμα κράτη του ΟΗΕ, είναι πυρηνική δύναμη και διαθέτει τον πλέον αξιόμαχο στρατό της Ευρώπης!

Την Γαλλία, που τρέμει ο Ρ. Τ. Ερντογάν και η οποία είναι η μόνη που μπορεί να του ακυρώσει τις ονειρώξεις του περί της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Η Γαλλία, που μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες φανατικών ισλαμιστών σε πόλεις της, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε την πρωτοβουλία προστασίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, από τη στιγμή που η χώρα του γίνεται “μάρτυρας” από το ακραίο Ισλάμ!

Αποφασίζοντας ο Πρόεδρος Μακρόν να σταματήσει την εξάπλωση του Ισλάμ στην χώρα του, δείχνοντας και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τον δρόμο της αρετής και ζητώντας τους να βγάλουν την τσίμπλα από τα μάτια!

Τσίμπλα, που αν δεν βγει έγκαιρα, πολύ φοβάμαι, ότι σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, σύντομα θα θρηνήσουμε πολλά αθώα θύματα, αυτού του άκρατου μίσους των Ισλαμιστών κατά των Χριστιανών!

Τόλμησε λοιπόν ο Εμανουέλ Μακρόν και αποφάσισε να αντιμετωπίσει δραστικά στη Γαλλία, την εξάπλωση του ισλαμικού κινδύνου, και όπως σοφά ανέφερε: Του “ισλαμικού αυτονομισμού”!

Σχεδιάζοντας ο Εμανουέλ Μακρόν, πως η δράση θα πρέπει να επικεντρωθεί στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις ενώσεις πολιτών κλπ. Μέσω νομοσχεδίου που θα παρουσιαστεί σύντομα από την κυβέρνησή του!

Που σκοπό έχει, την κατάργηση των δασκάλων “εθνικών γλωσσών” που έρχονται στη Γαλλία από Τουρκία, Μαρόκο, και Αλγερία και συχνά δεν μιλούν τα γαλλικά. Θα υπάρξει πλέον αυστηρός έλεγχος στους διορισμούς.

Σε συνεργασία με το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης στη Γαλλία (CFCM ) θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπαίδευσης Ιμάμηδων με απονομή σχετικού τίτλου σπουδών στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των θρησκευτικών ενώσεων και των τζαμιών ο Πρόεδρος Μακρόν, επιδιώκει την κατάργηση των έξωθεν χρηματοδοτήσεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία ή και από άλλες χώρες του Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική).
Αναγνώρισε επίσης, ότι συχνά χρήματα συνδέονται με ιδιωτικά συμφέροντα για υποτιθέμενη βοήθεια προς αθλητικές οργανώσεις ή για βοήθεια επισιτισμού.

“Είναι οι τρόποι με τους οποίους οι ισλαμιστές βρίσκουν την ευκαιρία να προσηλυτίσουν τους αδύναμους”.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για μεγαλύτερο έλεγχο, αλλά και διεύρυνση των κριτήριων βάσει των οποίων οι νομάρχες θα μπορούν να προχωρούν στη διάλυση των οργανώσεων.

Η ουδετερότητα των κρατικών λειτουργών, αλλά και των υπαλλήλων σε επιχειρήσεις εξουσιοδοτημένες από το κράτος είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο κατά της ισλαμιστικής προπαγάνδας: όχι μαντίλες, όχι σεξιστικές διακρίσεις σε λεωφορεία ή μαζικά μέσα μεταφοράς.

Ο εκάστοτε νομάρχης θα έχει το δικαίωμα να κλείνει τις πισίνες όπου δίνονται ειδικά ωράρια για τις γυναίκες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τέλος τους πάντες να συμβάλουν στην προστασία της Δημοκρατίας ώστε να μπορεί ο καθένας να ελπίζει σε αυτήν για το μέλλον του. Μίλησε για “αγάπη στη Δημοκρατία” που “δεν προκαθορίζεται, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη”!

Ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον δρόμο της αρετής…

Μετά όλα τα παραπάνω, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμη ενδοιασμούς για ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί στην ΕΕ;

Θα παραδεχτεί επιτέλους, πως η πολιτική που ασκεί σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτρέπει τη δημιουργία γκέτο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα;

Όταν προ ημερών είδε το φως της δημοσιότητας απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσίευσε η “Εστία” και όπου καταγράφεται ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει πλέον 25% μετανάστες και ειδικότερα στα Πατήσια και στον Άγιο Παντελεήμονα προσεγγίζει το 50%;
Θα καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι η πολυπολιτισμικότητα που ευαγγελίζεται, “βλάπτει σοβαρά την υγεία μας”;

Ο Εμανουέλ Μακρόν του δείχνει τον δρόμο της αρετής! Θα τον ακολουθήσει;;

 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.