Μεγάλη Επανεκκίνηση: Τεχνολογικό πραξικόπημα με 10 παρεμβάσεις σε βάρος των ζωών μας

Μεγάλη Επανεκκίνηση: Τεχνολογικό πραξικόπημα με 10 παρεμβάσεις σε βάρος των ζωών μας

Κατέληξα λοιπόν σε μια λίστα 10 παρεμβάσεων που σηματοδοτούν την 4η βιομηχανική επανάσταση ή αλλιώς Μεγάλη Επανεκκίνηση η αλλιώς Γενναίο Νέο Κόσμο, που ξεκίνησε να υλοποιείται “για το καλό μας”

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Κάθισα να αποθησαυρίσω τις διάφορες εντολές, συμβουλές και μοντέλα για το μέλλον που μας ανακοίνωσαν (ή επέβαλαν) στη διάρκεια της πανδημίας είτε οι εκπροσώποι της παγκοσμιοποιητικής ΕΕ και του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, είτε οι λεσχηάρχες των παγκοσμιοποιητικής high society όπως ο κύριος Κλάους Σβαμπ που μας μαθαίνει πόσο πολύ χρειαζόμαστε τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, είτε μεγιστάνες του πλούτου όπως οι Μπιλ Γκέιτς και Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτούν από μμε και πολιτικά κόμματα μέχρι τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κατέληξα λοιπόν σε μια λίστα 10 παρεμβάσεων που σηματοδοτούν την 4η βιομηχανική επανάσταση ή αλλιώς Μεγάλη Επανεκκίνηση η αλλιώς Γενναίο Νέο Κόσμο, που ξεκίνησε να υλοποιείται “για το καλό μας”.

Δέστε λοιπόν σε πόσα επίπεδα μαγειρεύεται σε βάρος των ζωών μας ένα ασύλληπτο τεχνολογικό πραξικόπημα.

α) Καθιέρωση των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων ή ακόμη και των συνθετικών (ακόμη και συνθετικά μπιφτέκια θα δούμε) δήθεν για να αντιμετωπιστεί η πείνα που θα φέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε η επιδημία.

Στην πράξη όμως για να εξαρτιέται διατροφικά ο πλανήτης από 5-6 μεγάλους πολυεθνικούς γίγαντες που δραστηριοποιούνται στη βιοτεχνολογία.

Kαι η διαδικασία ξεκίνησε. Διάβασα τις τελευταίες μέρες πως η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έδωσε το πράσινο φως σε αμερικανική εταιρεία για την πώληση κρέατος κοτόπουλου που παρασκευάζεται σε εργαστήριο. Ενώ κρέας συνθετικού καγκουρό ξεκίνησε να σερβίρεται σε εστιατόριο στην Αυστραλία!

β) Καθιέρωση των γενετικών φαρμάκων και των γενετικών φαστ τρακ εμβολίων μαζί με την κάρτα υγείας και το μητρώο ετήσιων εμβολιασμών για κάθε πολίτη.

Τα εμφυτεύσιμα φάρμακα που παράγουν κύτταρα ήταν μια από τις 10 πρώτες αναδυόμενες τεχνολογίες που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ήδη από το 2018.

Το εργαστηριακό κρέας ήταν επίσης μέσα σε αυτές. Για τη δημιουργία αυτών των τεχνολογιών μας ανακοίνωσαν από πρόπερσι ότι έχει επιλεχθεί μία ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων και είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ σε διάστημα από τρία έως πέντε χρόνια.

Δηλαδή ξεκινώντας από το 2021, που κατά σύμπτωση έχουμε και τη μαζική χορήγηση του πρώτου γενετικού νανοεμβόλιου.

γ) Καθιέρωση του ψηφιακού χρήματος με κατάργηση των μετρητών. Mας το ξεφούρνισε από τις 9 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνιστώντας στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του Covid19 μέσω του φυσικού χρήματος.

“Αντικαταστήστε τα κέρματά σας με κάρτες” μας συμβούλευσε μέσω του twitter και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Γιατί ως γνωστόν οι υποδοχές των ATM δεν έχουν μικρόβια και ιούς.

δ) Τα ρομπότ αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή και υπολογίζεται ότι θα αντικαταστήσουν μέχρι το 2025, πάνω από το 50% των εργαζομένων στα πλαίσια της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Εκτός από τους βιομηχανικούς εργάτες θα χάσουν τις δουλειές τους και υπάλληλοι γραφείων, πιχι σε τράπεζες και λογιστικά γραφεία.

Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις από τις στρατιές των άνεργων δεν επιτρέπονται καθώς η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το νέο τοτέμ στις κοινωνίες που θα εφαρμοστεί η Μεγάλη Επανεκκίνηση.
ε) Έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και λογοκρισία στα σόσιαλ μίντια και το ίντερνετ. Ενδιαφέρον έχει ότι η λογοκρισία στα σόσιαλ μίντια ξεκίνησε το 2017 για να αντιμετωπιστεί ο “λαϊκισμός” που οδήγησε το 2016 στη νίκη του Brexit και στην εκλογή του Τραμπ.

Ακριβώς μια μέρα μετά την εκλογή του Τραμπ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Bild έστρεψε την οργή του στο διαδίκτυο, το οποίο θεώρησε υπεύθυνο για την άνοδο του λαϊκισμού σε Αμερική και Ευρώπη.

Δυο χρόνια μετά ο Γερμανός πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, θεώρησε το διαδίκτυο φορέα ιδεών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωεκλογές και ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα λογοκρισίας σε αυτό.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για πρακτικές που υποσκάπτουν τη δημοκρατία, αφού μας προστατεύουν από το λαϊκισμό πάλι καλά να λέμε.

Εξάλλου οι λογοκριτές δεν είναι πια κάποιοι πρόθυμοι ρουφιάνοι με μαύρα γυαλιά αλλά οι αλγόριθμοι καθώς έχουμε εξελιχθεί τεχνολογικά στο Γενναίο Νέο Κόσμο μας.

στ) Τσεκούρι στις συνταγματικές ελευθερίες και περιοδικά συλλογικά lockdowns σε κάθε νέα επιδημία. Aναλαμβάνουν να μας παρακολουθούν για την ασφάλεια και το καλό μας με drones, με κάμερες, αλλά και με τα ίδια τα κινητά μας.

Ας δούμε πόσο ωραία μας προετοιμάζει ο Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και εισηγητής της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

“Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Η απάντηση με λίγα λόγια είναι: ποτέ.

Τίποτα δεν θα επιστρέψει ποτέ στη “θρυμματισμένη” αίσθηση της ομαλότητας που επικρατούσε πριν από την κρίση”.

Οδεύουμε λοιπόν σε μια κατάσταση όπου η δημοκρατία γίνεται περιττή, αφού οι ειδικοί, οι τεχνοκράτες και αργότερα η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζουν τα πάντα.

Η κανονικότητα που δεν θα επιστρέψει ποτέ περιλαμβάνει και τη δημοκρατία.

Ακόμη πιο χύμα και τσουβαλάτα μας τα λέει ο Ο Σλαβόι Ζίζεκ που είναι πολιτιστικός φιλόσοφος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

“Η αποδοχή της πρόσκλησης της μετά-ανθρωπότητας είναι η μόνη μας ελπίδα. Αντί να ονειρευόμαστε «μια επιστροφή στην (παλιά) κανονικότητα», οφείλουμε να εμπλακούμε τη δύσκολη και επίπονη διαδικασία της κατασκευής μιας νέας κανονικότητας”.

Ουσιαστικά ο κύριος Ζίζεκ μας λέει ότι ξεχάστε την παλιά κανονικότητα (παλιά τάξη) και ετοιμαστείτε για τη νέα κανονικότητα (νέα τάξη). Και πως για να τα βγάλουμε πέρα στη νέα τάξη πρέπει να γίνουμε μετά-ανθρώπινοι.

Μεγάλη Επανεκκίνηση: Τεχνολογικό πραξικόπημα με 10 παρεμβάσεις σε βάρος των ζωών μας

Δεν ξέρω πως το εννοούν το μετα-ανθρώπινοι οι κύριοι Σβαμπ και Ζίζεκ. Αν για παράδειγμα μας θέλουν τσιπαρισμένους για να μας σαρώνουν με αισθητήρες αναγνώρισης και με διαφορετικό τσιπάκι για να αλληλοεπιδρούμε με το έξυπνο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο και το έξυπνο ψηφιακό σπίτι μας.

Ένα σιδερένιο στομάχι πάντως το χρειαζόμαστε για να χωνεύουμε όλα αυτά τα απίστευτα που μας τσαμπουνάνε.

ζ) Καθιέρωση του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος.

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο εισηγητής της έκθεσης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είχε υποστηρίξει ένα καθολικό ενιαίο εισόδημα ήδη από το 2016 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Το ΔΝΤ μας περιέγραψε το Καθολικό Βασικό Εισόδημα σαν μηχανισμό στήριξης του εισοδήματος, στον οποιο οι χρηματικές ροές κατευθύνονται από το κράτος στο μεγαλύτερο και πιο αδύναμο μέρος του πληθυσμού.

Με λίγα λόγια οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι του πλανήτη που θα χάσουν τις δουλειές τους από την 4η βιομηχανική επανάσταση αλλά και ομάδες όπως οι μετανάστες θα παίρνουν ένα μικρό εισόδημα για να μην επαναστατήσουν.

Το ζήτημα είναι και τι ανταλλάγματα θα ζητήσουν υπερεθνικοί οργανισμοί, διεθνή ταμεία και κράτη από τους πολίτες για να τους χορηγήσουν αυτό το επίδομα.

Όσοι δεν χάσουν τις δουλειές τους από την άλλη θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για τη δημιουργία υποδομών που χρειάζεται η πράσινη επανάσταση που μας ετοιμάζουν.

Φόρους με τους οποιους θα χρηματοδοτηθούν πιχι κατασκευές αιολικών πάρκων που θα καταστρέψουν τη φύση και τα ωραία τοπία της Ελλάδας. Δηλαδή η πράσινη επανάσταση θα είναι τελικά γκρίζα.

Γνωρίζετε άραγε ότι από τα 32 δισεκατομμύρια που εξασφάλισε η Ελλάδα προχτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις;

Δηλαδή θα χρεωθούμε (γιατί μέρος των χρημάτων είναι δανεικά) όχι για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτα, ούτε για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία.

Αλλά για να δούμε να καταστρέφονται τα νησιά και τα βουνά μας από αιολικά πάρκα. Τέτοιος παραλογισμός δεν έχει ξαναγίνει.

Ειδικά σε χώρα που αύριο ετοιμάζεται (υποτίθεται) να εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά κοιτάσματα της.

η) Σταδιακή κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Το νέο μοντέλο του καπιταλισμού θα είναι μείξη με τον παλιό φεουδαρχισμό.

Σταδιακά οι πολίτες εκτός από τη μείωση του εισοδήματος τους θα χάνουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα υποχρεώνονται να ενταχθούν σε πτωχευτικούς κώδικες που διαρκώς θα ανανεώνονται. Εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν στη Δύση εξαιτίας των συλλογικών lockdowns.

Αντίθετα στην περίοδο αυτή απογειώθηκαν τα κέρδη των 5 ψηφιακών πολυεθνικών γιγάντων: Amazon, Google, Facebook, Αpple και Microsoft.

θ) Σκληρές νέες νομοθεσίες υπέρ του (ψευτό)δικαιωματισμού και κατοχύρωση της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Η εκλογική νίκη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ θα επιταχύνει τη συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα που προετοιμάζουν και τα κέντρα εξουσίας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Με τη νέα νομοθεσία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και κόμματα όπως η Λέγκα στην Ιταλία, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και το Φιντές του Όρμπαν στην Ουγγαρία. Τελικός στόχος να επιβιώσουν μόνο κόμματα και μμε που θα προπαγανδίζουν την πολιτική ορθότητα.

ι) Επιτάχυνση των διαδικασιών για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Ουσιαστικά το μοντέλο της παγκόσμιας διακυβέρνησης που ζήτησαν με κοινή επιστολή τους 92 Παγκοσμιοποιητές πολιτικοί ηγέτες και μέλη διεθνών οργανισμών ήταν η συνεργασία των χωρών της G7 με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον ΟΗΕ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση θα μειώσει τις δυνατότητες ανεξάρτητης πολιτικής από πολλές χώρες που θα χρειαστούν χρήματα από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για να μην χρεοκοπήσουν.

Από την άλλη δύσκολα θα συνεννοηθούν ΗΠΑ και ΕΕ με Ρωσία και Κίνα, τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει έντονη όξυνση στις σχέσεις τους.

Συνεπώς η παγκόσμια διακυβέρνηση θα παραμείνει προς το παρόν όνειρο απατηλό για τους Παγκοσμιοποιητές.

Σε αντιστάθμισμα θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν τη Δύση με σιδερένια πυγμή για να αποφύγουν δυσάρεστες εκλογικές εκπλήξεις και νέα ευρωπαϊκά -exit. Καμιά φορά όμως η έντονη αυταρχικότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

O Τραμπ πιχι έχασε, ο τραμπισμός όμως είναι πολύ ισχυρότερος από το 2016.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.