Μέρκελ και Μπορίσοφ εμπόδισαν τις κυρώσεις

Μέρκελ και Μπορίσοφ εμπόδισαν τις κυρώσεις

Γερμανία και Βουλγαρία πρωτοστάτησαν στο μπλοκάρισμα της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, μεταδίδει το Euractiv επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

«Η Γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που ανοιχτά αντιτάχθηκαν στις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας», είπαν διπλωματικές πηγές στο Euroactiv.

Κι άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ουγγαρία ήταν κατά της επιβολής κυρώσεων, αλλά δεν εκφράστηκαν ανοιχτά.

Η Αυστρία ήταν υπέρ των κυρώσεων, ενώ η Γαλλία, που δημοσίως ζητούσε πιο σκληρή ευρωπαϊκή απάντηση, χαμήλωσε τους τόνους και τη ρητορική της μέσα στη Σύνοδο, γράφει το Euractiv.

Η Βουλγαρία υπονομεύει τη Δύση

Επιβεβαιώνεται ο Νίκος Κοτζιάς, που σε πρόσφατο άρθρο του υποστήριξε ότι, φιλότουρκοι στη Βουλγαρία θεωρούν ότι έχασαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέρος του «σοβινιστικού τους αφηγήματος» και για αυτό τώρα εκβιάζουν τη Βόρεια Μακεδονία.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η Βουλγαρία υποκινείται από τη Γερμανία να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια.

Η Βουλγαρία είναι μια πάμφτωχη χώρα δίχως στρατό. Άρα είναι ανίκανη για οποιοδήποτε ρόλο.

Είναι όμως απολύτως ικανή για να υπονομεύσει την ελληνική ηγεσία.

Η Ελλάδα ήταν από την ίδρυση της με τις ναυτικές δυνάμεις της Δύσης. Η Βουλγαρία;

Η Βουλγαρία ήταν ενόπλοις σύμμαχος της Γερμανίας και στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Οι Βούλγαροι έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας ενάντια της Δύσης.

Η Βουλγαρία όταν δεν είναι γερμανικός δορυφόρος είναι ρωσικός.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία ιδρύθηκε (1878) από την τσαρική Μόσχα, ύστερα από συνθήκη με τους Οθωμανούς, ως μια (αποτυχημένη) προσπάθεια της Ρωσίας να «βγει» στο Αιγαίο.

Σήμερα η Βουλγαρία εξυπηρετεί την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη μέσω Τουρκίας, συνεχίζοντας τον αγωγό Turkish Stream μέσα από την επικράτειά της.

Είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τον ευρασιατικό σχεδιασμό των Μέρκελ, Πούτιν, Ερντογάν και μαζί με αυτούς των Ιράν και Κίνας.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει ΑΜΕΣΑ στο πισώπλατο βουλγαρικό μαχαίρωμα, να εξασφαλίσει δυναμικά την ασφάλεια της Βόρειας Μακεδονίας, να πειθαρχήσει την Αλβανία, να αναχαιτίσει την Τουρκία στα ανατολικά θαλάσσια σύνορά της και στα Βαλκάνια, όπου ο ρωσογερμανοτουρκικός άξονας προωθείται χάρη στον προδότη Μπορίσοφ.

Η Τουρκία προωθεί τη δαγκάνα της ξανά στα βόρεια σύνορά μας, μέσω της Βουλγαρίας αυτή τη φορά, κι εάν «πέσει» η Βόρεια Μακεδονία θα έχουμε περικυκλωθεί ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει αναπτυχθεί στρατιωτικά και στη Λιβύη, δηλαδή νότια της Κρήτης.

Στην εύλογη απορία τι κάνει η ΕΕ, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει τελειώσει αυτό το έργο εξαιτίας της Γερμανίας.

Η Ελλάδα οφείλει να συνεννοηθεί με τη Γαλλία για το επόμενο σχήμα και να απομακρυνθεί πάραυτα από την γερμανική ομηρία πριν οδηγηθούμε σε νέα εθνική καταστροφή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.