Ξανά πρώτο το SPD

Νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, δίνει προβάδισμα στo Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έναντι της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU), στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα πρόθεσης ψήφου της εφημερίδας Bild, το κόμμα με επικεφαλής τον Μάρτιν Σουλτς, ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας συγκεντρώνει ποσοστό 32% αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή.
Αντίθετα, το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια καγκελάριο την Άνγκελα Μέρκελ χάνει μια μονάδα και θα ερχόταν δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας 30,5%.
Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με 11%. Σταθερό παραμένει επίσης το κιόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 8% όπως και το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με 6,5%. To Φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας (FDP), με άνοδο 1,5%, θα ελάμβανε 7% με το όριο εισόδου στη γερμανική βουλή να είναι στο 5%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.