Βραζιλία: Τα κρούσματα αυξάνονται και ο Μπολσονάρου λέει ότι ο κορωνοϊός τελειώνει

Βραζιλία: Τα κρούσματα αυξάνονται και ο Μπολσονάρου λέει ότι ο κορωνοϊός τελειώνει

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε ότι η Βραζιλία βρίσκεται «στο τέλος της πανδημίας» του νέου κορονοϊού, την ώρα που η χώρα του γνωρίζει μια ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων λόγω ενός δεύτερου κύματος Covid-19.

«Ζούμε το τέλος της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης στο Πόρτο Αλέγκρε.

«Εάν κοιτάξουμε τις άλλες χώρες του κόσμου, η κυβέρνησή μας είναι εκείνη, ή μία από εκείνες, που κάνουν το καλύτερο με την πανδημία», τόνισε, μολονότι η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους νεκρούς, πίσω από τις ΗΠΑ, με 180.000 νεκρούς σε 8 μήνες.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που προσβλήθηκε κι ο ίδιος από τον νέο κορονοϊό τον Ιούλιο, δεν έχει σταματήσει να υποτιμά τον νέο κορονοϊό, χαρακτηρίζοντάς τον «γριπούλα».

Βραζιλία: Τα κρούσματα αυξάνονται και ο Μπολσονάρου λέει ότι ο κορωνοϊός τελειώνει

 

«Πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες την ηρεμία κι όχι το χάος», ανέφερε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Λυπούμαστε βαθιά για τους νεκρούς, όμως ξεπερνάμε τα εμπόδια», συμπλήρωσε.

Έπειτα από μια κατάσταση, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς την ημέρα, οι καμπύλες άρχισαν να καταγράφουν πτώση με μέσο όρο έως 300 νεκρούς το 24ωρο τον Νοέμβριο στη Βραζιλία.

Όμως, την Τετάρτη και την Τρίτη ο ημερήσιος απολογισμός ανήλθε σε περισσότερους από 800 νεκρούς.

Η Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο περιστατικό επαναμόλυνσης από την Covid-19 με ένα διάλειμμα 4 μηνών.

Τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι κατειλημμένα σε ποσοστό 100%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.