Λονδίνο και ΕΕ για συνεχίζουν τις συνομιλίες

Λονδίνο και ΕΕ για συνεχίζουν τις συνομιλίες

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησαν από τους διαπραγματευτές τους για το Brexit να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αλλά προειδοποίησαν ότι καμία συμφωνία δεν θα είναι δυνατή, αν δεν επιλυθούν βασικά θέματα.

“Παραμένουν σημαντικές διαφορές σε τρία κρίσιμα θέματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία”, δήλωσαν ο Μπόρις Τζόνσον και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε κοινή δήλωση. “Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν αυτά τα θέματα δεν επιλυθούν”.

“Παρότι αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα αυτών των διαφορών, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια από τις διαπραγματευτικές μας ομάδες για να εκτιμήσουμε εάν οι διαφορές αυτές μπορούν να επιλυθούν”, τόνισαν.

 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ζητεί “κάθε δυνατή προσπάθεια” για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας.

“Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές θα επαναλάβουν τις συνομιλίες τους για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου στις Βρυξέλλες αύριο.

Μια συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας”, έγραψε στο Twitter.

Μισέλ Μπαρνιέ: Οι συνομιλίες θα δείξουν αν είναι δυνατή μια νέα εμπορική συμφωνία

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ που προγραμματίζονται για αύριο, Κυριακή, θα δείξουν εάν θα μπορούσε να επιτευχθεί μια νέα εμπορική συμφωνία.

“Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε. Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο”, έγραψε ο Μπαρνιέ σήμερα στο Twitter.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.