ΗΠΑ – Κορονοϊός: Viral η ΦΩΤΟ με τα ipad έξω από ΜΕΘ για το τελευταίο αντίο συγγενών σε ασθενείς

ΗΠΑ – Κορονοϊός: Viral η ΦΩΤΟ με τα ipad έξω από ΜΕΘ για το τελευταίο αντίο συγγενών σε ασθενείς

Μία φωτογραφία που έχει τραβηχτεί έξω από ΜΕΘ νοσοκομείου κάνει και τους πιο σκληρούς να “λυγίσουν”. Η εικόνα δείχνει δεκάδες ipad που βρίσκονται πάνω σε σταντς. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται έξω από τη ΜΕΘ ωστόσο πραγματικά συγκλονίζει.

Οι συγγενείς των ασθενών που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτά να δουν για τελευταία φορά τους αγαπημένους ανθρώπους τους και να τους πουν το τελευταίο αντίο. Θα τους αποχαιρετήσουν μέσα από μία οθόνη, χωρίς να μπορέσουν να είναι στο πλευρό τους, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να τους κρατήσουν το χέρι.

Η φωτογραφία ανέβηκε στο twitter από τον χρήστη με username @roto_tudor που δηλώνει γιατρός και ήδη την έχουν μοιραστεί περισσότεροι από 22 χιλιάδες χρήστες. Η εικόνα αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό.

Όπως έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης τα iPad «προετοιμάζονται για εικονικές τελευταίες επισκέψεις σε ΜΕΘ» από έναν γνωστό του γιατρό. Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη πρακτική στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που απαγορεύουν τις επισκέψεις ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν τη διασπορά του κορονοϊού.

Πολλοί ήταν αυτοί ωστόσο που σχολίασαν πως μέσα από μια τέτοια οθόνη τάμπλετ είπαν το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους.

«Τη Δευτέρα ο φίλος μου είπε αντίο στη μητέρα του σε ένα iPad. Δεν της έκανε μια τελευταία αγκαλιά ούτε απλά κράτησε το χέρι της. Κάθισε πίσω από ένα τζάμι και κρατούσε ένα iPad για να προσπαθήσει να αποφύγει να πει αντίο με τον ίδιο τρόπο στον ηλικιωμένο πατέρα του. Νιώθω οργή. Δεν μπορώ ούτε καν να στενοχωρηθώ ακόμα γιατί είμαι τόσο θυμωμένη» έγραψε μια γυναίκα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.