Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Η Ιταλία μας μαχαιρώνει ακόμα μια φορά λίγο πριν την σύνοδο!

Κλείστε τώρα τα σύνορα για τα τούρκικα φορτηγά! Αφού ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και όχι την Ευρώπη, ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο πλέκει το εγκώμιο της Άγκυρας λέγοντας :”

Η Τουρκία είναι από τους σημαντικούς συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και ένας από τους ομολόγους μας της κρίσης στην περιοχή. Έχουμε μία ειλικρινή και άμεση σχέση με την Άγκυρα”.

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτές οι δηλώσεις δεν είναι προσωπικές απόψεις κάποιου υπουργού, αλλά δίνουν στίγμα για το τι πραγματικά θα γίνει στη σύνοδο κορυφής. Απολύτως τίποτα!

Και για να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες για το τι προτίθεται να κάνει Ιταλία στη σύνοδο, ο Μάϊο ανέφερε ότι η Ιταλία εργάζεται για να αρχίσει εκ νέου μία θετική πολιτική ατζέντα ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ και ότι καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία των ενεργειακών και στρατηγικών συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο όρος «θετική πολιτική ατζέντα», αυτομάτως αποκλείει οποιαδήποτε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Και είναι απολύτως λογικό.

Η Τουρκία είναι πελάτης της Ιταλίας και η Ιταλία για ακόμα μια φορά βάζει τα οικονομικά της συμφέροντα πάνω από την Ευρώπη. Καιρός να κάνουμε κι εμείς το ίδιο και να κλείσουμε το τελωνείο των Κήπων για τα τούρκικα φορτηγά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.