Israel Defense: Πώς δρα η τουρκική MİT στην Ευρώπη

Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας ISRAEL DEFENSE αναφέρεται ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών) δρα σε όλη την Ευρώπη για τη στρατολόγηση πρακτόρων, μέσα από τις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών (στην Ευρώπη κατοικούν σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες).

 

Τίτλος: «Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών στρατολογεί πράκτορες από τους μετανάστες στις χώρες της Ευρώπης».

Υπότιτλος: «Η Τουρκική “Μοσσάντ” [Υπηρεσία Πληροφοριών] επιστρατεύει φοιτητές μέσω προγραμμάτων υποτροφιών καθώς και μέσω πολιτιστικών οργανώσεων.

»Οι πράκτορές της είναι ενεργοί κυρίως στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Γαλλία».

Ο αρθρογράφος EYAL FINCO σημειώνει ότι η τουρκική MİT ενεργοποιεί επίσης ιδιωτικές οργανώσεις, ο οποίες τη βοηθούν στην ανεύρεση και διαλογή υποψηφίων, οι οποίοι εκπαιδεύονται και δραστηριοποιούνται ως πράκτορες.

Οι εν λόγω οργανώσεις βοηθούν μουσουλμανικές κοινότητες, τουρκικές και μη τουρκικές, σε όλη την Ευρώπη, καθώς και άλλες οργανώσεις οι οποίες παρέχουν ανθρωπιστικές, θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες σε μουσουλμανικό πληθυσμό γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε μετανάστες.

Τέτοιες οργανώσεις όπως η ΤΙΚΑ, ενεργοποιούνται και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Γαλλία και μέσω αυτής δρουν πολλοί πράκτορες, χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ ως ενεργά μέλη πολιτιστικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως η ΥΤΒ και η ΤΙΚΑ.

Στρατολογούνται οι υπάλληλοι για τις διάφορες πολιτιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, μετά από κάποιο διάστημα επιλέγονται οι κατάλληλοι και αφού περάσουν διάφορες εξετάσεις απευθύνεται σε αυτούς η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών απευθείας και τους στρατολογεί στις υπηρεσίες της, υπό το καμουφλάζ της ιδεολογίας και της θρησκείας.

Στους στρατολογημένους αναθέτονται διάφορες αποστολές, όπως συγκέντρωση πληροφοριών για κρατικές και στρατιωτικές υποδομές για την πολιτική δραστηριοποίηση κοινοτήτων Τούρκων που έχουν απελαθεί, για δράση κατά του Γκιουλέν, κλπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.