Βερολίνο: Αρνητής της πανδημίας επιχείρησε να εισβάλλει με αυτοκίνητο στην Καγκελαρία

Βερολίνο: Αρνητής της πανδημίας επιχείρησε να εισβάλλει με αυτοκίνητο στην Καγκελαρία-Διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφορούσε πιθανότατα το σημερινό περιστατικό, με ιδιωτικό αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στην καγκελόπορτα της Καγκελαρίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το αυτοκίνητο, ένα VW Golf Kombi, έπεσε με χαμηλή ταχύτητα στην κεντρική είσοδο της Καγκελαρίας.

Το όχημα έφερε γραμμένα συνθήματα, «Σταματήστε την πολιτική παγκοσμιοποίησης» και «Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών».

Δράστης της απόπειρας εισβολής στην Καγκελαρία είναι ένας ηλικιωμένος ανάπηρος άνδρας, οπαδός θεωριών συνωμοσίας και αρνητής της πανδημίας.

Η εξωτερική φρουρά της Καγκελαρίας κατάφερε να εμποδίσει την τελευταίο στιγμή τον ηλικιωμένο, προτού προλάβει να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της..

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το εάν ήταν και οπλισμένος.

Ο οδηγός τέθηκε άμεσα υπό κράτηση από την φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Η γύρω περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν στη Γερμανία πολλές εκδηλώσεις αρνητών της πανδημίας, ορισμένες από τις οποίες έχουν καταλήξει και σε βίαια επεισόδια.

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.