Μήνυμα Μισέλ προς Μπάιντεν : Ωρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Μήνυμα Μισέλ προς Μπάιντεν : Ωρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μίλησε σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον συγχαίρει για την εκλογή του ως 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και της Kαμάλα Χάρις ως μελλοντικού Αντιπροέδρου.

Κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης, ο Πρόεδρος Μισέλ πρότεινε την ανοικοδόμηση μιας ισχυρής διατλαντικής συμμαχίας βασισμένης σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες. Χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν στους συμμάχους της Αμερικής και την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή συνεργασία.

Ο Πρόεδρος Μισέλ κάλεσε τον εκλεγμένο Πρόεδρο σε ειδική συνάντηση με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το 2021 για να συζητήσουν κοινές προτεραιότητες.

Η ΕΕ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μαζί με τις σημερινές πιεστικές προκλήσεις των ΗΠΑ: την πανδημία COVID-19, την οικονομική ανάκαμψη, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια και την πολυμέρεια.

«ΕΕ και ΗΠΑ θα έχουν πάντα μεγαλύτερο αντίκτυπο όταν λαμβάνουν μαζί μέτρα»

«Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, η συνεργασία μας θα είναι πιο σημαντική από ποτέ για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, να ξαναρχίσουμε τις οικονομίες μας, να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να δημιουργήσουμε έναν ασφαλέστερο κόσμο.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα έχουν πάντα μεγαλύτερο αντίκτυπο όταν λαμβάνουν μαζί μέτρα».

Ο Πρόεδρος Μισέλ ευχαρίστησε επίσης τον εκλεγμένο Πρόεδρο για τη σαφή υποστήριξή του σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης που συνήψε η ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

Αυτή η συμφωνία διατηρεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ιρλανδία και σέβεται πλήρως τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.