Άφησε το G20 και επέστρεψε στο… γκολφ ο Τραμπ

Μια… σύντομη εμφάνιση έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διεθνή σύνοδο κορυφής του G20 που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία αυτό το Σαββατοκύριακο μέσω τηλεδιάσκεψης, πριν επιστρέψει στις γνωστές του ασχολίες: το τιτίβισμα στο Twitter και το γκολφ.

 

Ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές, συμμετείχε για λίγο στη σύνοδο κορυφής, ωστόσο δεν έλαβε μέρος σε μια παράπλευρη εκδήλωση με θέμα «Προετοιμασία και ανταπόκριση στην πανδημία», στην οποία μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Αντίθετα, συνέχισε κανονικά τη ρουτίνα που έχει υιοθετήσει τα τελευταία Σαββατοκύριακα μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν: πρώτα ανάρτησε στο Twitter άλλη μια υπόσχεση αποκάλυψης της «απάτης» που έγινε στις εκλογές και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γήπεδο γκολφ της Βιρτζίνια. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο που ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα.

«Αποκαλύπτονται μεγάλες πληροφορίες για απάτη των ψηφοφόρων που αφορούν την πολιτεία της Τζόρτζια. Μείνετε συντονισμένοι!», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος το πρωί του Σαββάτου.

Στην πραγματικότητα, οι Ρεπουμπλικάνοι στην Τζόρτζια έδωσαν ένα ηχηρό ράπισμα στις προσπάθειές του Τραμπ να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα: ο υπουργός Εξωτερικών, Brad Raffensperger, ανακοίνωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο νικητής με 12.670 ψήφους διαφορά, ενώ ο κυβερνήτης Brian Kemp, επίσης Ρεπουμπλικάνος, δήλωσε ότι θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τραμπ εκνευρίστηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας, επειδή δεν τον βοήθησε στην προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία των εκλογών και μετά, ο Τραμπ δεν δέχθηκε καμία ερώτηση από δημοσιογράφους. Ωστόσο, έχει παίξει γκολφ στις 7, 8, 14, 15 και 21 Νοεμβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.