Βασίλισσα Ελισάβετ: Με μία ΦΩΤΟ γιορτάζει την 73η επέτειο γάμου με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό τους στα social media τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ γιορτάζουν την 73η επέτειο γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Προηγήθηκε μία χθεσινή ανάρτηση όπου το βασιλικό ζευγάρι κοιτάζουν την κάρτα επετείου που τους έστειλαν τα τρία δισέγγονά τους, παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ, πρίγκιπας Λούις, μαζί με άλλες κάρτες και ευχετήρια μηνύματα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ, την κατοικία της Ελισάβετ, δυτικά του Λονδίνου, όπου το βασιλικό ζεύγος διαμένει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Σε μια αναφορά στις πρώτες ημέρες του γάμου τους, η Ελισάβετ επέλεξε μια καρφίτσα, διακοσμημένη με ζαφείρια και διαμάντια, που φορούσε για να φωτογραφηθεί στο Μπρόουντλαντς, στη νότια Αγγλία, κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος, το 1947. Αυτήν τη φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα.

Η 94χρονη Ελισάβετ και ο 99χρονος Φίλιππος παντρεύτηκαν στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, στις 20 Νοεμβρίου του 1947, δύο χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά όταν οι δυο τους παρίσταντο στον γάμο της ξαδέλφης του Φιλίππου, της πριγκίπισσας Μαρίνας, με τον θείο της Ελισάβετ, τον δούκα του Κεντ, το 1934. Ο Φίλιππος κέντρισε το ενδιαφέρον της μελλοντικής συζύγου του όταν η 13χρονη πριγκίπισσα επισκέφθηκε μαζί με τους γονείς της στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, στο Ντάρτμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου εκείνος ήταν δόκιμος.

Αν και ειδικοί στα βασιλικά τεκταινόμενα λένε ότι η Ελισάβετ και ο Φίλιππος είχαν τα πάνω και τα κάτω τους στη σχέση τους, απέφυγαν, εντούτοις, τις δοκιμασίες που βίωσαν τρία από τα τέσσερα παιδιά τους, οι γάμοι των οποίων κατέληξαν σε διαζύγιο, ιδίως εκείνος του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Το βασικό μάθημα που πήραμε είναι ότι η ανεκτικότητα είναι ένα από τα κύρια συστατικά οποιουδήποτε ευτυχισμένου γάμου», είπε ο Φίλιππος σε ομιλία που εκφώνησε για την 50η επέτειο του γάμου τους, το 1997. «Μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όταν τα πράγματα πάνε καλά, όμως είναι απόλυτα αναγκαία όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μπορώ να σας πω ότι η βασίλισσα διαθέτει την ποιότητα της ανεκτικότητας σε αφθονία».

Πηγή φωτό: AP

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.