Σφαγή στην βόρεια Αιθιοπία καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Δεκάδες, πιθανόν και εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν σε μια περιοχή της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες και δεν είχαν, σε καμία περίπτωση, ανάμιξη στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανακοίνωσε η οργάνωση, αναφερόμενη στις μάχες μεταξύ των ομοσπονδιακών και των τοπικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στις καταγγελίες αυτές από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας ή τους τοπικούς ηγέτες του Τιγκράι. Οι επικοινωνίες στην επαρχία έχουν διακοπεί και απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να πάνε εκεί.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία, υπεύθυνες για τη σφαγή είναι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο κυβερνών κόμμα του Τιγκράι, το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (TPLF). «Πολλοί άνθρωποι, πιθανόν εκατοντάδες, μαχαιρώθηκαν ή σκοτώθηκαν με πελέκεις στην πόλη Μάι Κάντρα, στο νοτιοδυτικό Τιγκράι, τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.