Προσοχή στην “αριστερή” μουσουλμάνα φίλη του Ερντογάν στο νέο Κογκρέσο

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως περιεχόμενο πολιτικής ατζέντας αναστέλλονται όταν στη δημόσια συζήτηση υπάρχει το όνομα Τουρκία. Ξαφνικά εκεί δεν υπάρχουν ούτε Κούρδοι ούτε Αρμένιοι.

 

Μητέρα, πρόσφυγας, “διαθεματική” φεμινίστρια και βραβευμένη ψαράς είναι αυτά που θέλει η ίδια να τη χαρακτηρίζουν. Κατάφερε να επανεκλεγεί με μια άκρως προοδευτική ατζέντα, έχοντας στο πλευρό της ακόμα και τον Μπέρνι Σάντερς. Η μουσουλμάνα βουλευτίνα και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Ομάρ Ιλχάν, που έφερε τη μόδα με το τουρμπάνι στην αμερικανική πολιτική, θα μπορούσε να αγγίξει την εικόνα της ιδανικής δήθεν προοδευτικής. Όταν όμως δέχεσαι χαρτζιλίκι από το τουρκικό λόμπι και αρνείσαι να υποστηρίξεις ψήφισμα για την Αρμενική Γενοκτονία κάτι δεν πάει καλά.

Η βουλευτίνα της Μινεσότα μαζί με τις [Κορτές (Νέα Υόρκη), Τλάιμπ (Μίσιγκαν) και Πρίσλεϊ (Μασσαχουσέτη)] απαρτίζουν την τετραμελή γυναικεία dream team των Δημοκρατικών που κήρυξε πόλεμο στον Τραμπ και αγωνίζεται ενάντια στη φυλετική ανισότητα και για ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονός ότι οι τρεις είναι έγχρωμες και οι δύο μουσουλμάνες θα βοηθούσε τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν ψήφους από μετανάστες, γυναίκες και μειονότητες. Στην περίπτωση των μουσουλμάνων μάλλον το κατάφεραν.

Οι μουσουλμάνοι Δημοκρατικοί πέτυχαν να κινητοποιήσουν 300.000 μουσουλμάνους το 2008 ώστε να στηρίξουν τον Μπαράκ Ομπάμα. Ειδικά στις αμφιταλαντευόμενες Πολιτείες οι μουσουλμάνοι παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να βοηθούν στην προώθηση των Δημοκρατικών. Εξάλλου, οι μουσουλμανικές ψήφοι έκαναν τη διαφορά στις προηγούμενες εκλογές ενώ φάνηκε ότι ήταν ακόμα πιο σημαντικές στις φετινές. Το 2016, ο Τραμπ νίκησε τη Χίλαρι Κλίντον με λιγότερες από 80.000 ψήφους σε τρεις Πολιτείες (Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν). Δηλαδή το 0,06% των 137 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Σις εκλογές του 2.000 ο Μπους κέρδισε τη Φλόριντα με 537 ψήφους χάρη στους 60.000 μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Στις εκλογές του 2008, ο Μακέιν νίκησε τον Ομπάμα στο Μιζούρι με 3.903 ψήφους. Ο Ομπάμα κέρδισε το Οχάιο με μόλις 200.000 ψήφους, όπου πάνω από 150 μουσουλμάνοι εθελοντές κινητοποίησαν τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.