Κορονοϊός: Η πρώτη αντίδραση του ΠΟΥ για το εμβόλιο της Pfizer

Ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Μπρους Έιλγουορντ είπε επίσης, ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΠΟΥ, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer Inc σχετικά με τις τελευταίου σταδίου δοκιμές ενός εμβολίου είναι «πολύ θετικά».

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», είπε ο Έιλγουορντ, ενώπιον των 194 μελών του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρινε «ενθαρρυντική» την ανακοίνωση που έκαναν σήμερα τα εργαστήρια Pfizer και BioNTech σχετικά με ένα «αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%» εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.

«Χαιρετίζουμε τα ενθαρρυντικά νέα σχετικά με το εμβόλιο που προέρχεται από τις @pfizer και @BioNTech_Group και χαιρετίζουμε όλους τους επιστήμονες και εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο που αναπτύσσουν νέα εργαλεία, χρήσιμα και αποτελεσματικά, για να νικήσουμε την Covid-19», ήταν το tweet που έγραψε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Ο κόσμος γνωρίζει μια καινοτομία και μια επιστημονική συνεργασία χωρίς προηγούμενο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Σουμίγια Σουαμινατάν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, υπογράμμισε σε ένα tweet ότι «αυτό το νέο αναμένεται να ενθαρρύνει όλους εκείνους που αναπτύσσουν εμβόλια #COVID19 να συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές».

«Ο κόσμος έχει ανάγκη πολλά ασφαλή, αποτελεσματικά και προσιτά εμβόλια για να βάλει τέλος σε αυτήν την επιδημία», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας τον «ρόλο κλειδί» που διαδραματίζει ο ΠΟΥ σε όρους κυρίως «εναρμόνισης των πολιτικών και των κανονισμών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.