Αμερικανικές εκλογές – Γιατί μπορεί να δούμε το αποτέλεσμα ακόμα και στις 12 Νοεμβρίου

Σε τέσσερις πολιτείες, στις οποίες εκκρεμούν τα τελικά αποτελέσματα, εστιάζεται το ενδιαφέρον για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών .

Τα τελικά αποτελέσματα εκκρεμούν στην Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα.

Στη Νεβάδα, με το 76% καταμετρημένο ο Μπάιντεν είναι μπροστά με 1% ή περίπου 10.000 ψήφους.

Η Νεβάδα, με 6 εκλέκτορες, αρκεί για να δώσει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών τη νίκη, εξασφαλίζοντας ακριβώς 270 θέσεις στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων. Εντούτοις, η ροή των αποτελεσμάτων στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι πολύ αργή. Μία «φουρνιά» 51.000 ψήφων υπολογίζεται ότι μπορεί να ενσωματωθεί την Παρασκευή.

Εντούτοις, το τελικό αποτέλεσμα στην πολιτεία αυτή θα αργήσει και ίσως γίνει γνωστό στις… 12 Νοεμβρίου που σημαίνει ότι αν ο Ν.Τραμπ πάρει όλες τις υπολειπόμενες πολιτείες θα απομείνει η Νεβάδα να κρίνει το αποτέλεσμα.

Στην Τζόρτζια, με το 99% των ψήφων καταμετρημένο, το προβάδισμα του Τραμπ έχει μειωθεί στο 0,3% ή περίπου 3.000 ψήφους.

Στην Βόρεια Καρολίνα, με το 94% των ψήφων καταμετρημένο, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει διαφορά 1% ή περίπου 75.000 ψήφους, και είναι σχετικά σίγουρος για την τελική του επικράτηση.

Στην Πενσιλβάνια, με το 88% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τραμπ προηγείται με λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες ή περίπου 100.000 ψήφους ενώ τα αποτελέσματα μπορεί να ανακοινωθούν και εντός της ημέρας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.