Γερμανία: Εφιαλτικές προβλέψεις για 400.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα Χριστουγέννα

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία. Αν δεν ανακοπεί η εξάπλωση, υπάρχει ο κίνδυνος για 400.000 κρούσματα την ημέρα, μέχρι τα Χριστούγεννα, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ”, Λαρς Σάαντε.

Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, το οποίο έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας, ο Σάαντε εξήγησε ότι προκειμένου η εξέλιξη της πανδημίας να θεωρηθεί ότι τέθηκε υπό έλεγχο, θα πρέπει ο επιδημιολογικός δείκτης αναπαραγωγής να βρίσκεται το ανώτερο στο 0,7.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας προειδοποίησε ότι «δεν έχουμε ακόμη φθάσει στην κορύφωση της πανδημίας». Σημειώνεται ότι 2.243 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «εκατοντάδες χιλιάδες» άτομα σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Γενς Σπαν υπογράμμισε ότι η πανδημία του κορονοϊού «είναι για μας ως κυβέρνηση αλλά και για τον καθένα χωριστά ένα έργο – μαμούθ» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων: «Εξαρτάται από εσένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους πολίτες και, αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, καθώς πέρασε πρόσφατα Covid-19, επισήμανε ότι ανήκει στο 75% των περιστατικών για τα οποία η ιχνηλάτηση είναι αδύνατη. «Δεν μπορώ να σας πω πώς κόλλησα. Όλες οι επαφές μου είχαν αρνητικό τεστ», εξήγησε και δήλωσε «ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη» για το γεγονός ότι είχε μόνο ελαφρά συμπτώματα της νόσου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των νοσοκομείων, ο κ. Σπαν χαρακτήρισε «ήρωες των καιρών μας» τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας και διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθούν με κάθε μέσο από την κυβέρνηση, ενώ «καμία κλινική δεν θα αδικηθεί οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης είναι το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με κορονοϊό 362 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα ο αριθμός έχει φθάσει τους 2243. Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι σήμερα περίπου 7900, σύμφωνα με την Ένωση για την Εντατική Θεραπεία και την Επείγουσα Ιατρική (DIVI), η οποία τονίζει ότι οι ΜΕΘ της χώρας επαρκούν για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 και άλλες νόσους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.