Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι: Αποκεφάλισε καθηγητή φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ”

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη στο διαμέρισμα του Παρισιού Βαλ ντ’Ουάζ όπου βρέθηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται να πυροβόλησαν και να εξουδετέρωσαν τον ύποπτο σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές. Το περιστατικό συνέβη στο γαλλικό τμήμα του Βαλ ντ’ Ουάζ, 28 χλμ. βορειοδυτικά του Παρισιού.

Άλλα γαλλικά Μέσα σημειώνουν ότι ο ύποπτος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό το θύμα του.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με τη Le Figaro, φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Ο ένοπλος φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ” πριν επιτεθεί στο θύμα του. Φέρεται ότι απείλησε τους αστυνομικούς όταν του ζήτησαν να πετάξει το όπλο. To θύμα είναι καθηγητής Ιστορίας σε Κολέγιο του Παρισιού και να έδειξε μέσα στην αίθουσα σκίτσα του Μωάμεθ από το Σαρλί Εμπντό. Όπως μεταδίδει η Μαρία Δεναξά για το enikos.gr, η επίθεση έγινε κοντά σε σχολείο. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανάν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Η επίθεση γίνεται λίγες ημέρες μετά τη νέα επίθεση στα πρώην γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και γίνεται Παρασκευή ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat), η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για “ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση” και “σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας”.

 

Πηγή: RT. com, Le Figaro, Le Monde, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.