Δημοσκόπηση: Από το μεταναστευτικό και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει ο Μητσοτάκης

Μπορεί η ΝΔ να εμφανίζει διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση με 16,3 μονάδες ωστόσο το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη «απειλή» για την Κυβέρνηση.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το μεταναστευτικό.

Το μεταναστευτικό προκρίνουν οι πολίτες ως το μεγαλύτερο «αγκάθι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, πάντως, στη συμπλήρωση 4,5 μηνών από τη συγκρότησή της, εξακολουθεί να απολαμβάνει της ισχυρής εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής».

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν την ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου για την κοινωνική αντανάκλαση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, το οποίο, για πρώτη φορά, περνάει στην πρώτη θέση των ιεραρχήσεων της κοινωνίας, (στις αυθόρμητες αναφορές της) αφήνοντας πίσω του την οικονομία και την ανεργία, για τα οποία οι πολίτες αισθάνονται αισιόδοξοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ (49%) δηλώνουν πως ανησυχούν για το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζουν ως «το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας» το μεταναστευτικό/προσφυγικό: το 49% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 19% του ΣΥΡΙΖΑ, το 36% του ΚΙΝΑΛ, το 17% του ΚΚΕ, το 34% του ΜέΡΑ25.

Η ανησυχία των πολιτών είναι εντονότερη σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, όπως τα νησιά του Αιγαίου όπου το ποσοστό αγγίζει το 45%.

Τα ποσοστά των κομμάτων

4,5 μήνες μετά τις εκλογές, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα στις 16,3 μονάδες, (με ποσοστά 37,6% έναντι 21,3% αντιστοίχως).

Σταθερό είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με 6,2%.

Στο ποσοστό του παραμένει και το ΚΚΕ με 4,8% καθώς και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2% ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος αύξησε το ποσοστό δημοφιλίας του από 22% σε 25%, τάση που αποδίδεται στη μετακίνηση «δυσαρεστημένων» δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.