Νέα δημοσκόπηση της ALCO δείχνει μεγάλη μάχη στις ευρωεκλογές – Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια νέα μεγάλη δημοσκόπηση, μόλις 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, είδε απόψε το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open και την εκπομπή «Open Mind» με την Έλλη Στάη.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που καταγράφει η δημοσκόπηση είναι πως έχει μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος για το κυβερνών κόμμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς ωστόσο, να έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν την αναγγελία από τον πρωθυπουργό των οικονομικών μέτρων ελάφρυνσης και έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, Κώστα Παναγόπουλο, δεν μπορούσε να μετρηθεί ο αντίκτυπος που είχαν στον πολίτη.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία το 25,3%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κάνει αναγωγή αλλά πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων αφαιρεί δηλαδή, την αποχή και τα λευκά) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21.1% και η Νέα Δημοκρατία το 27,6%.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 25,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 19,4%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα ποσοστό 2,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,2%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ 1,2% και το Μέρα 25 ποσοστό 1%.

Άλλο δηλώνουν 4,7%, αποχή 7,6%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 16,2%.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί με ολόκληρη τη δημοσκόπηση

https://www.youtube.com/watch?v=NuCU-FMiAy4

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.