Δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – «Ζημιά» για Μητσοτάκη οι υποκλοπές

Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίου έτους με 7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων και στο 6,5% στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Από τη δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι το βασικό θέμα που προβληματίζει τον κόσμο, είναι η ακρίβεια τόσο στην ενέργεια, όσο και στο σούπερ μάρκετ, ενώ και οι υποκλοπές έκαναν «ζημιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.205 ενήλικων πολιτών με δικαίωμα ψήφου και αφορά ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, στο διάστημα από 19 έως 22 Νοεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις τα κόμματα λαμβάνουν:

Διαχρονικά η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η εξής:

Πώς επηρέασε η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, φαίνεται το αποτύπωμα από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική κοινωνία και επικαιρότητα.

Εδώ φαίνεται η «ζημιά» που έχει υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

»Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.

«Αγκάθι» η ακρίβεια – Ψηλά η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα στην ερώτηση «πόσο σας απασχολούν σήμερα» τα μεγαλύτερα ποσοστά καταλαμβάνει η ακρίβεια.

Συγκεκριμένα κατά 88% οι αυξήσεις στο ρεύμα, 87% οι αυξήσεις στα καύσιμα, 86% οι αυξήσεις στα τρόφιμα,76% η εγκληματικότητα, 71% τα ελληνοτουρκικά, 58% το μεταναστευτικό και το 47% οι υποκλοπές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.