Δημοσκόπηση ALCO: Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις συνεργασίας

To  δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που έκανε η ALCO παρουσίασε απόψε (22.11.2022)  o τηλεοπτικός σταθμός  του ALPHA με τις απαντήσεις των πολιτών για θέματα όπως ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο, ποιο κοινωνικό θέμα θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο τους αλλά και αν το εισόδημά τους είναι αρκετό για την καθημερινότητά τους.

Στο χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν 7,3%. Στο σημερινό δεύτερο σκέλος της δημοσκόπησης φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύεται  περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. Δεύτερη σε ποσοστό έρχεται η απάντηση «Κανένας» , με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) και τρίτη έρχεται η απάντηση

τον Αλέξη Τσίπρα με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

Ακόμη, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα που θα επηρεάσουν περισσότερο τους αναποφάσιστους στις επόμενες εκλογές, περισσότεροι από 5 στους 10 πιστεύουν ότι η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας θα τους επηρεάσει πολύ ενώ τρίτο σημαντικότερο ζήτημα θεωρούνται τα ελληνοτουρκικά.

 

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί πολίτες (48%) δηλώνουν ότι το εισόδημά τους αρκεί ίσα ίσα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι αρκετό ή ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

 

Μόνο το 17% των πολιτών απαντά ότι το εισόδημά του, του επιτρέπει να ζει άνετα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.