Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Η άποψη των πολιτών για το καλάθι του νοικοκυριού

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, εν μέσω του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, και καταγράφει τις απόψεις των πολιτών για το καλάθι του νοικοκυριού, τα ελληνοτουρκικά αλλά και το αποτύπωμα από την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 6,1 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 3%.

πρόθεση ψήφου

πρόθεση ψήφου

Το 38,1% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι ποσοστού 29,2% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ακρίβεια είναι το θέμα εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες με ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Με ποσοστό 11% ακολουθεί η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, ενώ έπονται ανεργία (10,3%), ελληνοτουρκικά (7,6%) και ο πόλεμος στην Ουκρανία (7,3%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, το 48,2% απαντά «περισσότερο σκληρή», ενώ το 38,8% απαντά «όπως ακριβώς είναι» και το 6,1% «λιγότερο σκληρή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.