Δημοσκόπηση Alco: Ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για ελληνοτουρκικά και ακρίβεια

Παρά τους φόβους και τις αγωνίες των πολιτών για τον επερχόμενο χειμώνα με τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια και τα άλλα αγαθά, το δεύτερο μέρος της μεγάλης νέας δημοσκόπησης της Alco που παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στο κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων, δείχνει ότι τα ποσοστά της κυβέρνησης αυξάνονται.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει στο 8,3%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

Τα ερωτήματα

1. Στο ερώτημα, «Μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ακρίβεια», το 32% εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 22% πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά το 40% απαντά «Κανένας».

 

2. Στο ερώτημα «Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο την στήριξη της κοινωνίας σε σχέση με την θέρμανση, το 33% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 24% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά το 36% απαντά «Κανένας».

 

3. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανότερος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση κρίσεων και των προβλημάτων με την Τουρκία. Στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά το 43%, απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και το 17% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 30% απαντά «Κανένας».

 

4 Στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;» Πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, δεύτερη έρχεται η απάντηση «κανέναν» με 22%, και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 20%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ενώ στην πέμπτη θέση «συγκατοικούν» ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5% και έκτος έρχεται  ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.