Κλείνει η «ψαλίδα» Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ – Τι έδειξε δημοσκόπηση του Mega

Χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Ο κόσμος είναι φανερό ότι έχει κουραστεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown και γι’ αυτό το λόγο η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισέπραξε την δυσφορία των πολιτών.

Απλά μένει σταθερή και η μείωση της ΝΔ τη βοηθάει έστω και λίγο.

Για την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές το 32,3% θα ψήφιζε ΝΔ αν γίνονταν την Κυριακή, ενώ 20,5% είναι αυτοί που στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά τους είναι 11,8%, ενώ στην ίδια ερώτηση πριν έναν μήνα ήταν 13,2%.

Σε ερώτηση αν η χώρα κινείται στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση αυτή την εποχή: Το 56% απαντάει ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 36% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή.

Για τις εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία το 51% πιστεύει ότι, πλέον, είναι μάλλον αρνητικό, ενώ το 43% μάλλον θετικό, κάτι που παλαιότερα ήταν αντιστρόφως ανάλογο το σκηνικό με τη γνώμη των πολιτών.

Ρωτήθηκε ο κόσμος ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή την εποχή και το 37% απάντησε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ έναν μήνα πριν το 43% θεωρούσε την περίθαλψη.

Όσο για την οικονομία που έρχεται δεύτερη τα ποσοστά είναι παρόμοια με 27% να μην θεωρεί τώρα πρόβλημα, ενώ το Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 28%.

Για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53% έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και θετική το 40%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 74% έχει αρνητική γεύση και μόλις το 16% θετική για το έργο του.

Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης, όσον αφορά το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία είναι χαρακτηριστικό ότι οι νεότεροι (17-34 ετών) έχουν αρνητική άποψη σε ποσοστό 66%, ενώ το 61% άνω των 65 ετών έχει θετική γνώμη.

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό κερδίζει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μαζεύει το 40%, ενώ μεγάλος αντίπαλός του είναι ο… κανένας με 27%. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 17%.

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης υπάρχει μεγάλη συμφωνία του κόσμου, καθώς το 77% και το 72% συμφωνεί αφενός ότι οφείλονται στην αυταρχικότητα της Αστυνομίας και αφετέρου η δράση ακραίων στοιχείων και χούλιγκαν.

Για την πανδημία κι αν τα χειρότερα είναι μπροστά μας ή τα έχουμε αφήσει πίσω οι απόψεις διίστανται, καθώς το 47% θεωρεί είναι πίσω, αλλά υπάρχει και ένα 45% που πιστεύει ότι είναι μπροστά μας τα χειρότερα.

Όσο για την επαναφορά στην καθημερινότητα, μετά την πανδημία, το 63% πιστεύει ότι θα έρθει μετά το 2021.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.