Νέα δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες υποτιμούν τον κορονοϊό – Διχάζει το lockdown – ΦΩΤΟ – BINTEO

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται να διχάζει την κοινωνία μας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha.

Το 78,3% των Ελλήνων πιστεύει πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία. Το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη. Δύο στους δέκα Έλληνες δηλαδή υποτιμάει τον ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 490 συνανθρώπους μας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνουν θετικές τις κινήσεις της. Συγκεκριμένα, το 40,3% απάντησε πως κρίνει θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Το 19,5 απάντησε αρνητικά, το 29,2% μάλλον θετικά και το 9,7% μάλλον αρνητικά.

Πώς κρίνουν όμως οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν κατά την πανδημία;

Το 26,9% απάντησε θετικά, το 28,5% μάλλον θετικά, το 24,6% αρνητικά και το 12,1% μάλλον αρνητικά.

Μάλιστα η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει μη ρεαλιστικά τα οικονομικά μέτρα που έχει αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 19,4% τα κρίνει ρεαλιστικά, το 48,4% μη ρεαλιστικά και το 30,1% δεν γνωρίζει καν τα μέτρα.

Το 56,7% των ερωτηθέντων πιστεύει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα. Μόλις το 15,1% απάντησε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα από τώρα.

Αναφορικά με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, σε ποσοστό 53% οι ερωτηθέντες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ποσοστό 23,7% απάντησε “κανένας” και το 23,3% απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τη θετική τους ψήφο και στους υπουργούς κλήθηκαν να δώσουν οι ερωτηθέντες. Πιο δημοφιλής αναδείχθηκε ο Νίκος Δένδιας με 61,7% και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα οι Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.