Πολιτικός “αναβρασμός” για τον νέο Ποινικό Κώδικα: Οι δηλώσεις Κοντονή και τα πυρά ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα δήλωσε για τις ενστάσεις που είχε για αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από το ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 γνωστοποίησε την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι “η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας” ενώ αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία». Όπως επεσήμανε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Στις δηλώσεις αυτές υπήρξε άμεση αντίδραση από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ κάνει λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις, ενώ το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΝΔ: Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις Κοντονή – Υποκρισία Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή

«Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα. «Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να «πέσουν στα μαλακά». Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις.

ΚΙΝΑΛ: Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Κοντονή

Τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις οποίες εκείνος ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, όπως είπε, είχε εκφράσεις τις ενστάσεις του, σχολίασε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας ότι “οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ”. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, “από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.