«Εάν ο πρωθυπουργός μπορούσε να κάνει ανασχηματισμό θα τον έκανε αύριο». Αυτή είναι η εκτίμηση κυβερνητικού παράγοντα που θορυβήθηκε με τα τελεσίγραφα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποδεχόμενος ότι υπάρχει εσωκομματική φαγωμάρα.

Η έξαρση της πανδημίας και οι εκκρεμότητες στα ελληνοτουρκικά οπωσδήποτε δεν ευνοούν πολιτικές πρωτοβουλίες όπως ένας ανασχηματισμός, που την επόμενη φορά μάλλον θα είναι δομικός. Ομως, πλέον, η ενδοκυβερνητική αταξία δεν κρύβεται. Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να εμφανίζει ως μείζον πολιτικό γεγονός κάθε ανάρτηση του Π. Πολάκη και να κατασκευάζει αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω εσωκομματικών προβλημάτων, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται πλέον να κρατήσει το καπάκι που κοντεύει να φύγει πάνω από τη χύτρα της κυβέρνησης.  

Μια σύνοψη: 

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Τ. Θεοδωρικάκος – Ν. Κεραμέως: Ο υπουργός Εσωτερικών είχε φέρει σε δύσκολη θέση την υπουργό Παιδείας ανακοινώνοντας ότι θα δοθούν δωρεάν μάσκες στους μαθητές σε αντίθεση με προηγούμενες δικές της δηλώσεις. Μετά όμως ήρθαν οι μάσκες – γίγας και η Νίκη Κεραμέως τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα «δείχνοντάς» τον ως υπαίτιο.

N. Δένδιας – Μέγαρο Μαξίμου: Η «ιστορική συμφωνία» των Πρεσπών τον έκαψε. Ο υπουργός Εξωτερικών θεωρείται από το επιτελείο του πρωθυπουργού ως βασικός υπαίτιος για τη φρασούλα που παρεισέφρυσε και μετά αφαιρέθηκε από τη διπλωματική ανακοίνωση. Παρά τις προσπάθειες να ριχτεί το ανάθεμα σε υπάλληλο του ΥΠΕΞ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχει μπει στο στόχαστρο.

Ν. Μηταράκης – Χρ. Σταϊκούρας: Με την αντίστασή του στην εγκατάσταση προσφυγικής δομής στις Θερμοπύλες, εντός δηλαδή της εκλογικής του περιφέρειας, ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας βγήκε ευθέως απέναντι στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.  Και δεν είναι ο μόνος. Έπονται κι άλλοι.

Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Κουμουτσάκος: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «έκραξε» τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης επειδή κοινώνησε και μετά εντοπίστηκε να φιλάει το χέρι του ιερέα. Δεν χρειάζεται πληροφόρηση για να καταλάβει κανείς πόσο βαθιά είναι η αντιπάθεια μεταξύ τους.

Β. Κικίλιας – Β. Κοντοζαμάνης: Ο υπουργός Υγείας έχασε τις περισσότερες αρμοδιότητές του όταν αυτές, το καλοκαίρι, πέρασαν στον αναπληρωτή του. Έκτοτε ο Βασίλης Κικίλιας κάνει επικοινωνιακή πολιτική είτε «φέρνοντας» εμβόλια πριν την ώρα τους είτε προβάλλοντας την οικογενειακή του ζωή. Αλλά είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν το «γίγνεσθαι» στο υπουργείο Υγείας ότι η πίκρα είναι μεγάλη και φαίνεται.

Και σαν να μη φτάνουν αυτά υπάρχουν και βουλευτές που πετούν πέτρες σε υπουργούς:

Ντόρα Μπακογιάννη – Λευτέρης Αυγενάκης: Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός «χτυπήθηκε» με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή. Και να σκεφτεί κανείς πως όταν είχε κάνει κόμμα η Ντόρα, ο Αυγενάκης την είχε ακολουθήσει.

Όλγα Κεφαλογιάννη – Λίνα Μενδώνη: Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός στάθηκε στο πλευρό των καλλιτεχνών αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρήκε τον τρόπο να τους στηρίξει όσο έπρεπε.

Ο μόνος που δεν έχει σχέση με όλα αυτά είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Μπορεί ο αναπληρωτής του Ν. Παπαθανάσης να του πήρε τις αρμοδιότητες, όμως ο ίδιος τον στηρίζει με πάθος. Μέχρι που ανέβασε στο λογαριασμό του φωτογραφίες με τον καμπινέ στο γραφείο του Παπαθανάση επειδή δέχθηκε κριτική ότι παραήταν ακριβή η ανακαίνιση που έκανε. Μετά δήλωσε ότι έχει «ακράτεια λόγου» (στον Alpha και τον Τ. Χατζή) και μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους.