Α.Γεωργιάδης: «Συζητάμε να κλείνει η εστίαση στις 22:00 το βράδυ» – Στις 5 Οκτωβρίου η κρίσιμη μέρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε η εστίαση να κλείνει από τις 22:00 το βράδυ πλέον στην Ελλάδα ή τουλάχιστον στις περιοχές όπου κατά την εκτίμηση των «ειδικών» και της κυβέρνησης υπάρχει «υψηλό επιδημιολογικό φορτίο», μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ.

Εστιάζοντας στην εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «δεν μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας».

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 5η Οκτωβρίου θα είναι μία καθοριστική ημέρα για lockdown, κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 22.00 το βράδυ κλπ.

Όσο οι επιδημιολόγοι «ανεβαίνουν στα κάγκελα» και τερατολογούν για μία πανδημία που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μολύνει το 60-70% του πληθυσμού, αν δεν βρεθεί εμβόλιο, αλλά με δείκτη θνητότητας μεσοσταθμικά της τάξης του 0.07% του γενικού πληθυσμού, τόσο η κατάσταση θα είναι αδιέξοδη.

Αναφέρθηκε δε, στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, ξεχνώντας μία μικρή διαφορά: Η Ολλανδία, όπως και το Βέλγιο και η Γερμανία και η Βρετανία κλπ. έχουν χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα υπερήλικων άρρωστος ασθενών, όπως όλες οι χώρες της δυτικής Ευρώπης που δεν είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της φυματίωσης, όπως οι πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολής και η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μερικές εκατοντάδες μόνο και λόγω του εξαιρετικού κλίματος.

Εδώ, επιπλέον το 50% των νοσούντων είναι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται να περιορίσει στις «δομές φιλοξενίας» και τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Άρα το πρόβλημα το έχει η αγορά και οι Ελληνες γενικότερα γιατί η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας…

 

Και ο υπουργός μίλησε και για άλλα μέτρα καταστολής των προσωπικών ελευθεριών: «Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.