Τα αδιέξοδα φέρνουν ανασχηματισμό

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε στον αθλητισμό. Αλλά και ομάδα που τρώει συνεχώς γκολάκια τι την κάνεις; Διώχνεις την ομάδα ή διώχνεις τον προπονητή;

Το αυτό ισχύει και για κάθε κυβέρνηση μόνο που στο ποδόσφαιρο σχεδόν πάντα φεύγει ο προπονητής, στην πολιτική διώχνουν τους παίκτες – υπουργούς για να γλιτώσει ο προπονητής – πρωθυπουργός.

Κάπως έτσι, ξαναφούντωσαν τα σενάρια περί ανασχηματισμού και μάλιστα όχι προς το τέλος της χρονιάς αλλά πολύ νωρίτερα.

Κάποιοι διαρρέουν ότι αυτό μπορεί να γίνει πριν από την Εθνική Εορτή της 28ηςΟκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι υπουργοί δεν… θα κάνουν παρέλαση.

Στο Μαξίμου βλέπουν ότι το… όχημα της κυβέρνησης σέρνεται και όλα πάνε στραβά. Όσο επικοινωνία κι αν κάνεις, όσες λίστες Πέτσα κι αν μοιράσεις το προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί. Κυρίως όταν είναι βουνά.

Κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί μοιάζουν με παίκτες ριάλιτι που περιμένουν πότε θα φύγουν από το κυβερνητικό μαντρί.

Κάποιοι είναι παντελώς αδιάφοροι και νομίζουν ότι θα διασωθούν επειδή έχουν γνωριμίες και άκρες στο Μαξίμου. Ενώ κάποιοι επιδίδονται σε επικοινωνιακά κολπάκια για να δείξουν ότι κάνουν σπουδαίο έργο.

Πάντως, τα ονόματα που φαίνεται να παίρνουν κόκκινη κάρτα είναι πολλά, κι αυτό σημαίνει ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ριζικός.

Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στο Μαξίμου με τον Κώστα Καραμανλή και την κατάσταση στα ΜΜΜ. Το επικοινωνιακό (αλλά και ουσιαστικό) αυτογκόλ που τρώει η κυβέρνηση είναι τεράστιο. Σε σημείο μάλιστα κάποιοι να λένε ότι ούτε το επώνυμό του δεν θα τον σώσει.

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να έχει και ο Χρήστος Σταϊκούρας για μια σειρά από αστοχίες του, αλλά και για το γεγονός ότι του έχουν αφαιρεθεί σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες και μοιάζει με… υπουργός Γενικού Λογιστηρίου.

Ο τρίτος που κινδυνεύει με κόκκινη κάρτα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τα τρομοπαιχνίδια εντυπώσεων δεν βγαίνουν πια, χαρακτηριστικό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο από τους τρεις. Η κατάσταση στην ασφάλεια δεν είναι και η καλύτερη. Μέχρι και οι αστυνομικοί τρώνε ξύλο από τους Ρομά και κανείς δεν κάνει κάτι.

Μπάχαλο και με τους μετανάστες, αλλά ο Μιχάλης… ακόμη καθαρίζει τα Εξάρχεια.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου ο οποίος εμφανίζεται να έχει μηδενικό έργο στο υπουργείο. Κάποιοι αναρωτιούνται με τι «μέσο» παραμένει στο κτίριο της Κατεχάκη.

Στους προβληματικούς υπουργούς είναι σίγουρα ο Χάρης Θεοχάρης ο οποίος μάλλον δεν θα την γλιτώσει αυτή τη φορά.

Γκρίνια μεγάλη υπάρχει και για τον Γιάννη Βρούτση, αν και είναι από τους λίγους που ξέρουν τα εργασιακά όσο αυτός.

Ο Βασίλης Κικίλιας ακούγεται ότι θα ήθελε να φύγει από το Υγείας, ενώ και για τον Τσιάρα στο Δικαιοσύνης ακούγονται πολλά, αν κι έχει μπροστά του μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση.

Στο Παιδείας η Νίκη Κεραμέως δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρη μιας και την επικρίνουν ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Ενώ οργή επικρατεί και για την Λίνα Μενδώνη στο Πολιτισμού.

Ακλόνητος φαίνεται να είναι ο Νίκος Δένδιας, καθώς και να θες να τον αλλάξεις, εν μέσω κρίσης και διπλωματικού πυρετού δεν διώχνεις τον υπουργό Εξωτερικών.

Ομοίως και στο Άμυνας δεν αναμένεται αλλαγή σε επίπεδο υπουργού.

Ακλόνητοι οι Θεοδωρικάκος, Πικραμμένος και Γεραπετρίτης.

Τώρα για το ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση, πολλά ακούγονται. Πάντως στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας βράζουν για τις φήμες περί νέων εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, ειδικά για πρώην πασόκους και μεσαιοχωρίτες που αγάπησαν ξαφνικά τη ΝΔ.

«Δεν θα βάζουμε εμείς πλάτη στην επαρχία και στις γειτονιές της Αθήνας για να παίρνουν οι «αλεξιπτωτιστές» τις κυβερνητικές θέσεις και μάλιστα να μην μας σηκώνουν το τηλέφωνο», λένε βουλευτές.

Προβλέπεται θύελλα και μετά τον ανασχηματισμό…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.