Βουλή: “Πάγωσε” το μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν

Στον «πάγο» τέθηκε και επισήμως το Μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν που επρόκειτο να συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε την αναστολή της συζήτησης θεωρώντας άστοχη τη συζήτηση και τη ψήφιση της εν λόγω συμφωνίας στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος με επιστολή του στον Πρωθυπουργό είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του «μνημονίου κατανόησης» μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

«Οποιαδήποτε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν που έχει επιδείξει άκρατο ανθελληνισμό και βαρβαρότητα απέναντι στον αδερφό λαό της Αρμενίας, συνιστά νομιμοποίηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και η Τουρκία καθώς και οι ισλαμιστές τρομοκράτες που πολεμούν στο πλευρό τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος.

Επί του θέματος, μάλιστα, είχε τοποθετηθεί στη Βουλή και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Χήτας, ο οποίος έκανε λόγο για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν “στα αδέρφια μας τους Αρμενίους” καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το Μνημόνιο.

«Επί της ουσίας δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος προεδρεύων να σας δώσει μια απάντηση τώρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει την συνεννόησή του με την κυβέρνηση και ενδεχομένως να συμβεί και αυτό που λέτε ή όχι , εγώ δεν μπορώ να σας πω, ούτε επίσης να πάρω θέση ως προεδρεύων. Ως Κακλαμάνης, όμως, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων» ήταν η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.