Δύο μέτωπα «καίνε» την κυβέρνηση: Μάσκες & περιοριστικό ωράριο περιπτέρων & μίνι μάρκετ – 700 σχολεία καταλήφθηκαν

Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα έχει μετατραπεί η απαγόρευση παρακολούθησης των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες, χωρίς μάσκα «για την προστασία από τον κορωνοϊό», καθώς συνολικά η μαθητική κοινότητα, εκτός από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, φαίνεται ότι απορρίπτει την κυβερνητική απαγόρευσης.

Και δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της κυβέρνησης: Ούτε το κλείσιμο των περιπτέρων και των μίνι-μάρκετ στις 00.00, όπως έχει επιβληθεί και στην εστίαση, θα περάσει εύκολα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου (πάνω από 10000 περίπτερα και μίνι-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα που απασχολούν 100.000 εργαζόμενους και εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους) δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν μετά από ένα καταστροφικό για την οικονομία καλοκαίρι, την περαιτέρω μείωση του τζίρου της κατά 20%, μεταξύ τις 00.00 και τις 05.00 το βράδυ, επειδή οι «ειδικοί»λένε ότι «Οι νέοι που κυκλοφορούν στις πλατείες πίνουν αλκοόλ που αγοράζουν από τα περίπτερα και μεταδίδουν τον κορωνοϊό, γιατί συγχρωτίζονται»!

Ας δούμε πώς τα δύο μέτωπα της κοινωνικής φωτιάς απειλούν να «κάψουν» την κυβέρνηση:

Πάνω από 700 σχολεία σε όλη την επικράτεια τελούν υπό κατάληψη αυτή την στιγμή με τους μαθητές να εναντιώνονται στην υποχρεωτική μασκοφορία και να απαιτούν να αντικατασταθεί από αραιωμένα τμήματα,όπως γίνεται στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Τα 250 από αυτά τα σχολεία βρίσκονται στην Αττική και πλέον το κύμα των καταλήψεων δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Οι νέοι έχουν επαναστατήσει κατά της υποχρεωτικής μασκοφορίας μέσα στις τάξεις τους και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ανακαταλήψεις από ομάδες μασκοφόρων που εμφανίζονται ως «γονείς», αλλά τα αποτελέσματα των επιθέσεων φάνηκε ότι έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα: Στα επεισόδια του Αλίμου τραμπούκοι τραυμάτισαν μαθητές που υπερασπίζονταν την επιλογή τους να είναι ασφαλέστερες οι αίθουσές τους χωρίς να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, καθώς τους κτύπησαν με ότι κρατούσαν στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή στο χώρο των περιπτέρων και των μίνι-μάρκετ των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι κρίσιμοι «δείκτες» του πολιτικού κλίματος, αφού καθημερινά συνομιλούν με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και «περνούν κλίμα», η κατάσταση περιγράφεται με μία λέξη: Οργή! 

Και ρωτούν: «Εμείς μεταδίδουμε τον κορωνοϊό επειδή εργαζόμαστε μέσα στην “μαύρη νύχτα” για να ζήσουμε τα παιδιά μας; Οι νέοι δεν μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και να το παίρνουν στις πλατείες; Εμείς φταίμε για τον κορωνοϊό; Και πόσοι από εμάς πουλάνε αλκοόλ; Ενας στους εκατό;».

Οι βουλευτές της ΝΔ καθημερινά γίνονται δέκτες αυτής της οργής, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν, φοβούμενοι τον «αποκεφαλισμό».

Απλώς «μουρμουρίζουν». Και χαμογελούν ειρωνικά στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κυβέρνηση, «καρφωμένη» στο 40%…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.