ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ τον κόσμο το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Την πρόβλεψη πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει έναν φάρο που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα «Ποτέ Ξανά!» έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης για το 2017.

«Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που μια πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, την οποία από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα», είπε ο κ. Μπουτάρης μιλώντας για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Πρόσθεσε πως τα επόμενα χρόνια το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα λειτουργεί ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης, στα πεπραγμένα του 2017 συμπεριέλαβε τα έργα που έγιναν στην πόλη, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Οικοσύστημα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης OK!Thess, τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τα εγκαίνια των δημοτικών ιατρείων στην Τριανδρία, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τη μείωση των δημοτικών τελών και των εκσυγχρονισμό των ταμείων του δήμου με τα POS.

Κριτική στη διοίκηση για τα πεπραγμένα του 2017, με αιχμή τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη από τον χιονιά, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Σωκράτης Δημητριάδης. «Με μια πιθαμή χιόνι οι πολίτες έμειναν για ώρες στα αυτοκίνητά τους. Η διοίκησή σας κατάφερε να παγώσουν οι αλατιέρες και τα αλάτια μέσα σε αυτές», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, ο κ.Δημητριάδης, πως «το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση είναι η επικοινωνία και αυτή χωρίς νόημα και ουσία» και κατέληξε: «ευτυχώς οι εκλογές είναι κοντά και θα είναι αμείλικτες».

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, είπε πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος «είναι ένα έργο σημαντικό πολλαπλά γιατί αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και είναι μνημείο κατά του φασισμού. Εκτός από τη διοίκηση, σημαντική ήταν και η συμβολή της κυβέρνησης». Η κ.Καλφακάκου άσκησε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.