«Τρέχει» να μαζέψει το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία η κυβέρνηση – ΚΕΔΕ: «Διακόπτεται η παραγωγή τους»

Η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει το φιάσκο που δημιουργήθηκε με τη δωρεάν διανομή μασκών στους μαθητές, καθώς πολλές απ’ αυτές αποδείχθηκαν άχρηστες. 

Μάσκες που δεν χρησίμευαν σε τίποτα και κάλυπταν τα μάτια των παιδιών, κάνοντας ακόμα δυσκολότερη τη ζωή τους. Οπως αναφέραμε σε προηγούμενο μας άρθρο η κυβέρνηση – δια στόματι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας – προσπάθησε να δικαιολογήσει το φιάσκο που δημιουργήθηκε κάνοντας λόγο για… «ασάφεια στις προδιαγραφές». 

Όλο αυτό οδήγησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, κάνοντας γνωστό πως διακόπτεται η παραγωγή μάσκας.

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.

Βέβαια όλο αυτό το φιάσκο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, καθώς σε πρώτο βαθμό καλείται να πληρώσει την παραγωγή αρκετών μασκών που θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά και αρκετοί γονείς θα αναγκαστούν τελικά να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους για να πάρουν μάσκες για τα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν τελικά να πάνε σχολείο.

Μάσκες που – θεωρητικά – είναι δωρεάν και μάσκες που η ίδια η κυβέρνηση έχει κρίνει πως είναι απαραίτητες για να παρακολουθήσει ένας μαθητής τα μαθήματα του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.